• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Раді непокояться, що законом «Про військово-цивільні адміністрації» Президент може узурпувати владу

    Опубликовано: 2015-02-03 15:30:26

    Прийняття закону «Про військово-цивільні адміністрації» може призвести до узурпації влади та порушення конституційних прав громадян.

    Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» заявив нардеп фракції БПП, заступник голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Купрій.

    «Цей законопроект в порушення статті 64 Конституції України надає Президенту і СБУ повноваження обмежувати права людей у неконституційний спосіб. Обшук людей, обмеження їх пересування, встановлення обмежень на торгівлю, які передбачені в статті 5 цього законопроекту, без введення воєнного стану відміняють норми статей 32, 33, 42 Головного закону. Для мене, як правозахисника, дуже важливо, щоб депутати не грались з конституційними правами людей, які, до речі, відповідають вимогам міжнародного права», - підкреслив він.

    Ще однією проблемою вказаного законопроекту Купрій вважає закладену у ньому можливість для узурпації влади Президентом. 

    «Антитерористичному центру СБУ, а не Верховній Раді, буде надано право встановлювати території, на яких можуть обмежуватись як права людей, так і припинятись повноваження місцевих рад. Сьогодні мова йде про Донецьку та Луганські області. А завтра за рішенням Президента і сприяння СБУ військово-цивільні адміністрації можуть бути введені у будь-якій частині України», - наголошує депутат.

    На думку Купрія, найбільш логічною альтернативою для вказаного законопроекту є введення воєнного стану на території Донецької і Луганської областей.

    З його слів, рішення про введення воєнного стану не тільки формалізує реальний стан речей на території цих областей, а й позитивно вплине на перебіг АТО та підвищить ефективність дій українських військових.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.