• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Увага! Небезпечний локер-шифрувальник CTB-Locker

    Опубликовано: 2015-01-28 16:00:08

    Користувачів Інтернету атакує новий небезпечний локер (блокувальник) - програма, яка шифрує дані без відома користувача. Програмою користуються шахраї, які вимагають гроші за розшифровку даних.

    За інформацією експертів української антивірусної лабораторії Zillya! вірус відомий в мережі з середини минулого року, але саме зараз відзначається підвищення його діяльності.

    Даний локер - «останній писк моди» серед аналогічних програм. Шкідник шифрує всі види файлів і навіть трафік обміну. Принцип роботи заснований на шифруванні файлів на парних ключах, використовує алгоритм Діффі-Хеллмана для криптування на еліптичних кривих. При цьому один ключ відкритий, інший - закритий.
     
    На думку деяких антивірусних лабораторій, які пробували розібратися з малваре, розшифровка постраждалих від його дії файлів зараз не є можливою. Фактично, сьогодні немає навіть теоретичних розробок, як таке шифрування можна «зламати».

    За своєю природою ця програма троян, який має вигляд «кита» - готового набору для розповсюдження. Програма - яскраво виражений комерційний проект. Вартість в Мережі коливається в районі суми в 3000 дол.
    При зараженні, користувачеві пропонують «вирішити проблему» за 300 дол. Теоретично розшифровка може здійснюватися з самого трояна.
     
    Антивірусна лабораторія Zillya! нагадує, що зберегти безпеку свого ПК можна дотримуючись кількох правил:
    1. Не відкривайте подібні листи і тим більше не розпаковуйте вкладений архів.
    2. Видаліть такий лист.
    3. У разі зараження і вимагання грошей не платите шахраям, оскільки Ваші дані ніхто насправді розшифровувати не буде.
    4. Користуйтеся антивірусом, за допомогою якого перевіряйте підозрілі файли.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.