• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Андрій Лисенко: бойовики активізувались з вторгненням «гуманітарного конвою» з боку РФ в Україну

    Опубликовано: 2015-01-09 14:46:17

    Київ, 9 січня 2015 р. – Спостерігається збільшення кількості провокаційних обстрілів українських військових зі стрілецької зброї, мінометів, артилерії та РСЗВ БМ-21 «Град» одразу після прибуття так званого «гуманітарного конвою» з Російської Федерації 8 січня. За останню добу загинуло 4 українських військових та 8 отримали пораненя. Про це повідомив речник АТО полковник Андрій Лисенко під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.


    Файл у високій якості можна знайти за посиланням.

    Речник АТО зазначив, що зафіксовано 8 прольотів безпілотних літальних апаратів на східному та південному напрямках. Також прикордонники Херсонського загону виявили 4 вертольоти, що рухалися вздовж адміністративної межі над територією АР Крим.
     
    Українські прикордонники затримали громадянина України з посвідченням так званого «Всевеликого війська Донського», який намагався перетнути контрольний пункт «Костянтинівка» в маршрутному таксі «Донецьк-Вугледар». Крім того, на контрольному пункті «Миколаївка» (Донецька обл.) було затримано терориста, який воював у групі одного з лідерів «ДНР» Мотороли.
     
    «Самопроголошена влада Криму не може забезпечити нормальне життя для місцевого населення незважаючи на незаконну підтримку з боку Росії. «Керівництво» півострова неспроможне завершити перехідний період для Криму та Севастополя до 1 січня 2015 року. Тому самопроголошенний лідер Криму С.Аксьонов звернувся до керівництва Росії з проханням продовжити дію перехідного періоду ще на один рік» – повідомив речник АТО.
     
    Відучора прес-центр АТО у Краматорську Донецької області розпочав видачу прес-карт, які засвідчують права представників ЗМІ на виконання своєї роботи в зоні АТО. Журналісти повинні попередньо акредитуватися в СБУ та зателефонувати до прес-центру АТО за номером 0986713040. З правилами оформлення та використання прес-карт можна ознайомитись на сайті Міністерства оборони України.
     
    Військові ремонтники продовжують відновлювати бойову техніку для частин ЗСУ в зоні АТО. Зокрема, силами особового складу військової частини з Рівненщини вже забезпечено супровід трьох військових ешелонів та 56 рейсів із доставки озброєння на передову.
     
    Указом Президента України від 14.11.2014 нагороджено старшину Шершня Андрія Олексійовича орденом «За мужність» III ступеня. Старшина загинув 29 липня під час пошуку пілота ЗСУ, літак якого напередодні було збито терористами. Також учора Президент України Петро Порошенко відвідав родину учасника АТО старшого сержанта Миколи Лозяка. 27 липня військовий потрапив під мінометний обстріл та отримав вогнепальне осколкове поранення ніг. Президент подякував учаснику АТО та його родині за мужність, проявлену під час захисту країни.
     
    У рамках військової ротації майже чотириста військовослужбовців-десантників зі Львова відправились до зони АТО. Водночас до Харкова повернувся особовий склад Слобожанської бригади Національної гвардії України після служби на сході України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.