• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Києві презентують проект “Майдан: усна історія”

    Опубликовано: 2014-12-22 13:07:50

     

     

    Ми ще добре пам’ятаємо Майдан: запахи, звуки, розпач і мужність, страх і безкорисливу підтримку. Деякі спогади хочеться витерти з пам’яті. Але цього в жодному разі не можна робити, бо історія жорстоко мститься тим, хто її забуває. Український інститут національної пам’яті спільно з громадською організацією “Фонд збереження історії Майдану” розпочав проект “Майдан: усна історія”. Що вже зроблено і які подальші плани  на презентації проекту.

     

    Середа, 24 грудня

    12.00

    Музей Івана Гончара

    Київ, вул. Лаврська, 19

     

    Як і для чого ми збираємо усні історії Майдану? Коли буде створено Архів Майдану? Чому важливо саме зараз записати свідчення учасників протестних акцій зими 20132014-го? Що робити людям, які отримали на Майдані травматичний досвід?

    На ці та інші питання дадуть відповіді:

    • Семен Глузман  очільник “Фонду збереження історії Майдану”, правозахисник, дисидент та політв'язень, президент Асоціації психіатрів України.
    • Володимир В’ятрович  голова Українського інституту національної пам’яті, кандидат історичних наук.
    • Наталія Машталер  режисер-документаліст, керівник проекту “Усні історії Майдану”.
    • Іванна Кобєлєва  координатор проекту “Майдан: усна історія”, Український інститут національної пам’яті.

     

    Свої власні історії Майдану вже розповіли близько 300 осіб. Серед них  бійці Самооборони, волонтери, медики, психологи, громадські та політичні активісти, і просто присутні.

     

    На презентації ви зможете почути і побачити, як починався Майдан, якою була участь у ньому жінок, що залишилося у пам'яті свідків подій 1820 лютого, кого вважають героями учасники проекту і як загалом вони оцінюють події зими 20132014 років.

     

    Також дізнаєтеся, коли і в якій формі записи стануть доступними для громадськості та що буде використано для Музею Майдану.

     

    Прес-служба Українського інституту національної пам'яті

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.