У Києві презентують проект “Майдан: усна історія”

22 дек, 13:07

 

 

Ми ще добре пам’ятаємо Майдан: запахи, звуки, розпач і мужність, страх і безкорисливу підтримку. Деякі спогади хочеться витерти з пам’яті. Але цього в жодному разі не можна робити, бо історія жорстоко мститься тим, хто її забуває. Український інститут національної пам’яті спільно з громадською організацією “Фонд збереження історії Майдану” розпочав проект “Майдан: усна історія”. Що вже зроблено і які подальші плани  на презентації проекту.

 

Середа, 24 грудня

12.00

Музей Івана Гончара

Київ, вул. Лаврська, 19

 

Як і для чого ми збираємо усні історії Майдану? Коли буде створено Архів Майдану? Чому важливо саме зараз записати свідчення учасників протестних акцій зими 20132014-го? Що робити людям, які отримали на Майдані травматичний досвід?

На ці та інші питання дадуть відповіді:

 

Свої власні історії Майдану вже розповіли близько 300 осіб. Серед них  бійці Самооборони, волонтери, медики, психологи, громадські та політичні активісти, і просто присутні.

 

На презентації ви зможете почути і побачити, як починався Майдан, якою була участь у ньому жінок, що залишилося у пам'яті свідків подій 1820 лютого, кого вважають героями учасники проекту і як загалом вони оцінюють події зими 20132014 років.

 

Також дізнаєтеся, коли і в якій формі записи стануть доступними для громадськості та що буде використано для Музею Майдану.

 

Прес-служба Українського інституту національної пам'яті


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/358101.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua