• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Раді пропонують зменшити розмір ЄСВ до 18% - законопроект

    Опубликовано: 2014-12-09 15:30:31

    Народний депутат, член політичної партії "Воля" Юрій Дерев'янко пропонує Верховній Раді зменшити розмір єдиного соціального внеску (ЄСВ) до 18%.

    Про це йдеться в законопроекті №1060-2, який нардеп зареєстрував в парламенті 8 грудня.

    Документ передбачає зменшення розмірів єдиного соціального внеску до економічно обґрунтованих. Зокрема, пропонується встановити ЄСВ у розмірі 18%.

    "Основою вартості абсолютної більшості продукції суб'єктів малого підприємництва є не робота капіталомістких технологічних ліній, а реалізація індивідуального потенціалу людини, працівника. Зарплата у структурі вартості такої продукції сформувалася до введення сплати ЄСВ і складає 50-80% від сукупного доходу, залишаючись значно нижчою за розміром, ніж у промисловості", - наголошує автор.

    "Враховуючи ставки ЄСВ 34,7-49,7% у виробництві товарів і послуг, зобов'язання малих підприємництв тільки з цього платежу становлять відповідно 18-32% від сукупного доходу. Сплатити їх повністю, враховуючи  податки та поточні витрати функціонування суб'єктів є вкрай складно", - додає він.

    Дерев'янко в пояснювальній записці нагадує, що зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до 18% також передбачене Коаліційною угодою.

    Серед іншого законопроектом пропонується скасувати "виключне антиконституційне право" Кабінету Міністрів вносити на розгляд Верховної Ради пропозиції щодо змін розміру єдиного внеску одночасно з проектом закону про Державний бюджет України на наступний рік.

    На думку Дерев'янка, зазначені заходи повинні зменшити фіскальний тиск на підприємців, які знаходяться на загальній системі оподаткування.

    Також, за словами автора, це дозволить забезпечити умови для легалізації оплати праці, а також сприятиме підвищенню соціальних гарантій найманих працівників.

    Крім цього, наголошує він, за рахунок зменшення економічно неефективного розміру ЄСВ можна збільшити надходження коштів у відповідні фонди соціального страхування та у місцеві і державний бюджет, оскільки це дасть можливість вивести зарплати з тіні.

    Прес-служба народного депутата Юрія Дерев'янка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.