• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ВІДМІНЕНО АУКЦІОН З ПРОДАЖУ СПЕЦІАЛЬНИХ ДОЗВОЛІВ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ, ЗАПЛАНОВАНИЙ НА 4 ГРУДНЯ

    Опубликовано: 2014-12-04 16:58:14

    Відповідно до вказівки Міністра екології та природних ресурсів України, Державна служба геології та надр України відмінила аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, оголошений до проведення 4 грудня 2014 року.

     

    За словами Міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка: «Представники ЗМІ та громадськості останнім часом активно піднімають питання про допуск та перемогу непрозорих компаній на аукціонах з продажу дозволів на користування надрами. Ми не можемо ігнорувати такі сигнали і тому вирішили відмінити сьогоднішній аукціон, щоб детально вивчити цю проблему та ухвалити відповідні рішення, в тому числі й ті, що стосуються зміни нормативних актів, які регулюють порядок проведення аукціонів. Скоріше за все, потрібно буде змінювати правила проведення аукціонів щодо критеріїв допуску компаній до участі та умов користування відповідними ділянками надр».

     

    Голова Державної служби геології та надр України Дмитро Кащук, зі свого боку, заявив: «Всі аукціони 2014 року було проведено з дотриманням норм чинного законодавства. Однак, розуміючи великий суспільний запит на вдосконалення нормативної бази, ми розробили проект змін до процедури проведення аукціонів, який передбачає надання компаніями-претендентами до участі в аукціоні висновків аудиторських компаній, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, а також Державної служби фінансового моніторингу. Сподіваємося на підтримку розроблених нами ініціатив з боку Міністерства. Ми налаштовані на професійну та плідну співпрацю задля максимального захисту інтересів всіх зацікавлених сторін – держави, народу України та надрокористувачів».

     

    Довідка:

     

    Міністерство екології та природних ресурсів України є центральним органом виконавчої влади, який здійснює діяльність у сфері охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки, поводження з відходами, небезпечними хімічними речовинами, пестицидами та агрохімікатами, а також проведення державної екологічної експертизи.

     

    Окрім того, відомство забезпечує нормативно-правове регулювання розвитку водного господарства і меліорації земель, геологічного вивчення та раціонального використання надр, контролю за дотриманням природоохоронного законодавства.

     

    Державна служба геології та надр України є центральним органом виконавчої влади, який забезпечує реалізацію державної політики у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр, включаючи внесення пропозицій щодо формування державної політики у геологічній сфері та її подальшу реалізацію.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.