• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розпочато громадське обговорення Міської цільової програмиоблаштування та розвитку велосипедної інфраструктури у місті Києві на 2015-2019 роки

    Опубликовано: 2014-11-28 12:12:04

    Шановні кияни! Інформуємо, що Департаментом містобудування та архітектури  підготовлено проект рішення Київської міської ради «Про затвердження міської цільової програми облаштування та розвитку велосипедної інфраструктури у місті Києві на 2015-2019 роки».
    За словами заступника директора Департаменту містобудування та архітектури Андрія Вавриша, необхідність такої програми зумовлена тим, що столиця має розвиватися шляхом створення сталих транспортних стратегій. Пріоритетом розвитку міської транспортної інфраструктури мають бути такі критерії, як: безпека, екологія, економічна доцільність та доступність для всіх категорій населення. Адже учасників дорожнього руху мають бути рівноправними.
    За останні 5 років, на основі «Програми облаштування та розвитку велосипедних доріжок у м. Києві на 2009-2012 роки», в місті було реалізовано декілька велосипедних маршрутів, які були розроблені за бюджетний кошт. Однак ці маршрути так і не стали повноцінними елементами велосипедної інфраструктури і, відповідно, не набули популярності серед велосипедистів.
    «Попередній досвід столиці у створенні велоінфраструктуривиявився не зовсім вдалим через відсутністькомплексного підходу до реалізації програм. У Києві відчувався також і брак спеціалістів з відповідним досвідом проектування та втілення подібних проектів у життя. Кращий світовий досвід, на жаль, не було враховано. У своїй подальшій роботі ми спробували врахувати ці недоліки та знайти ефективний спосіб їх виправлення», - зазначає Андрій Вавриш.
    У співпраці з ГО «Асоціація велосипедистів Києва» та Німецьким товариством міжнародного співробітництва в Україні (GIZ), яке надає технічну та консультативну допомогу в реалізації проектів, пов’язаних з розвитком велосипедної інфраструктури в м. Києві Департаментом містобудування та архітектури розроблено міську цільову програму облаштування та розвитку велосипедної інфраструктури у місті Києві на 2015-2019 роки. Програму планується затвердити до кінця 2014 року.
    Наразі розпочато громадське обговорення проекту рішення Київради щодо затвердження відповідної міської програми. Тож протягом місяця ви можете  надавати свої пропозиції до Департаменту містобудування та архітектури на е-mail: cycling.kyiv@gmail.com.

    Прес-служба Департаменту містобудування та архітектури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.