• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пікетування суду щодо скасування варварської забудови на Батиєвій горі

    Опубликовано: 2014-11-24 14:34:07

    Що: пікетування засідання апеляційного суду у справі скасування рішення Київради №419/9907 від 23 жовтня 2013 року, яке дозволило забудовувати ділянку в центрі Батиєвої гори без згоди громади.

    Де: біля Київського апеляційного адміністративного суду, вул. Московська, 8.

    Коли: 24.11.2014, 15:00.

    Суть справи. ТОВ «Вагра» збирається будувати у дворі будинків біля Протасового яру 13-поверховий будинок. Розпорядження про виділення земельної ділянки ТОВ «Вагра» в оренду на 10 років підписала в 2013 р. на той момент заступниця міського голови - секретар Київради Галина Герега.

    ГО «Український суспільно правовий рух: Демократія через право» подала до суду на Київраду щодо відміни даного рішення. Суд у першій інстанції був програний, але громадська організація подала апеляцію. Третьою стороною у судовому процесі стали члени ініціативної групи Батиєвої гори. 

    Закликаємо підтримати громаду та прийти на пікет.

    Конфлікт розпочався навесні 2014 року, коли забудовник почав підготовчі роботи. Місцеві жителі знесли паркан і пообіцяли встати живим щитом, щоб не допустити будівництва. 

    Місцеві мешканці проти, оскільки знищення зелених насаджень і побудова ще одного будинку завдасть їм значного дискомфорту, а встановлення паркану і підвезення техніки відбулися з порушеннями чинного законодавства. Побудова багатоповерхового будинку в центрі Батиєвої гори завдала б непроправної шкоди довкіллю і спричнить дискфоморт для меншканців району, досить щільно забдованого.

    ТОВ «Вагра» планує будувати багатоповерхівку з підземним паркінгом впритул до паркану школи № 187, за 17 метрів від дитсадка, 20 метрів від будинку № 37 по Солом'янській. Під час будівництва буде суттєво обмежений проїзд транспорта до житлових будинків, прохід дітей до школи і садка стане небезпечним. Також через активну забудову Батиєвої гори за останні 2 роки відбулося близько 5 зсувів грунту. Особливу небезпеку відчувають мешканці будинків № 29, 29а, 25а, 27 через те, що будівлі розташовані безпосередньо біля яру, схили якого ніяк не укріплені.. Через несправний дощоприймач біля будинку № 29 вода під час рясних дощівв добігає до верхніх сходинок, що в комплексі може призвести до трагедії на кшталт Куренівської. 

    Місцеві жителі не раз виходили на захист свого двору від скандальної забудови і організували громадську охорону території. 21 серпня громада організувала громадські слуханння щодо скандальної забудови. Після них забудовник, ТОВ «Вагра», подав до суду на Ірину Горецьку, члена ініціативної групи з вирішення питання незаконної забудови по вул. Волгоградській, 25 в Києві. Крім неї, ТОВ «Вагра» подало позови проти інших активістів - зокрема, за перешкоджання його господарській діяльності на ділянці.

    Тимчасова контрольна комісія Київради з питань перевірки легітимності рішень міськради, прийнятих після травня 2006 р., заборонила будівництво на Волгоградській, 25.

    Організатор пікету: ініціативна група з захисту Батиєвої гори, Спілка вільних журналістів «Природа над усе», Національний екологічний центр України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.