• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В столиці презентують Музейну експозицію «Народна війна»

    Опубликовано: 2014-11-24 13:38:51

    В Українському домі презентують Музейну експозицію «Народна війна», в якій вперше комплексно представлено матеріали та статистичні дані, що відображають антибольшевицький опір на території Наддніпрянської України в 1917–1930-х роках.

    25 листопада 2014 року
    об 11.00
    у великій залі Українського дому
    (Київ, вул. Хрещатик, 2)

    Експозиція представляє собою комплекс документальних та фото матеріалів виконаних українською та англійською мовами, які ілюструють масові селянські виступи та збройні повстання, що виникали в рамках боротьби проти комуністичної окупації. Виставка також інформує про діяльність підпільних організацій та повстанських загонів проти терористичної та злочинної соціально-економічної політики радянського режиму.
    Також буде презентовано збірник унікальних матеріалів «Чекістське досьє окупованої України». У трьох томах збірника представлено фотокопії більше 3000 документів, так званих «Паспортів областей України». Ще до 2009 року ці матеріали були засекречені і знаходилися виключно у службовому використанні.
    Автор і керівник проекту: Роман Круцик, відомий дослідник, почесний голова Київського осередку Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса.
    Організатори: Всеукраїнська правозахисна організація «Меморіал» імені Василя Стуса та її Київський осередок.
    При створені експозиції використано матеріали державних та галузевих архівів СБУ вісімнадцяти областей України. Всього опрацьовано 238 фондів та 1325 справ. Залучено понад 300 фотознімків з Центрального державного кіно фото архіву України ім. Г.С. Пшеничного та інших архівних установ. В експозиції містяться багато досі невідомих архівних документів.
    Виставка «Народна війна» триватиме до 30 листопада. Часи роботи з 10.00 до 18.00. Вхід вільний.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.