• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Професійні, громадські об’єднання та активісти вимагають врахування житлового питання у коаліційній угоді

    Опубликовано: 2014-11-19 15:56:21

    Хвилю звернень до українських політичних партій – учасників коаліційної угоди підняли професійні, громадські об’єднання та активісти, які вимагають включення до коаліційної угоди положень про забезпечення громадян власним житлом.

    Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін з цього приводу зазначив: «Останніми днями спостерігається поширення звернень як професійних та громадських об’єднань, так і окремих підприємств та активістів до представників майбутньої парламентської більшості щодо необхідності консолідації зусиль влади у сфері вирішення житлового питання громадян нашої держави».

    Так, на недавньому засіданні Ради директорів Конфедерації будівельників України було прийняте рішення про звернення до української влади про необхідність поновлення в Україні фінансування державних житлових програм.

    Аналогічне звернення до українських політичних партій, які беруть участь у коаліційному процесі, днями оприлюднили Всеукраїнська асоціація “Укрмолодьжитло» та Профспілка працівників молодіжних житлових комплексів та комітетів місцевого самоврядування.

    Також про необхідність відновлення фінансування державних програм «Доступне житло» у 2015 році на початку листопада заявляло керівництво ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат».

    Останнім прикладом того, наскільки актуальним є питання житлового забезпечення громадян, зокрема, молоді, став лист-звернення учасника АТО Сергія Пандрака до керівництва держави. У своєму зверненні Сергій Пандрак, який до участі у антитерористичній операції багато років присвятив молодіжному житловому будівництву, заявляє, що державне інвестування в молодь (будь-то пільгові кредити на придбання житла, пряма адресна державна підтримка або компенсація відсотків по банківським іпотечним кредитам) є найбільш привабливим інвестуванням з боку держави, оскільки має комплексний, синергетичний ефект.

    «Таким чином, громадськість наполягає на тому, що при визначенні стратегії дій нової влади, ще на етапі створення коаліції має враховуватись одне з найважливіших питань громадян України щодо реалізації їх конституційних прав на забезпечення житлом», - зазначив Леонід Рисухін.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.