• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 19 листопада у Києві відбудеться прем’єра французького фільму про Голодомор та зустріч з режисером

    Опубликовано: 2014-11-19 08:15:35

    Напередодні 81-х роковин Голодомору відбудеться прем’єра фільму Бенедикт Бане, француженки, що стала патріотом України, – “Голодомор. Забутий геноцид”. На прем’єру приїде з Парижа режисерка.

    19 листопада 18:30
    Київ, вул. Хрещатик, 2
    Український дім

    Прем’єрний показ фільму відбувся у 2013 році у Франції. Цьогоріч українці матимуть можливість вперше побачити цей документальний повнометражний фільм українською мовою.

    Аби донести до сучасних європейців біль і страждання українських селян у 1932-33, мисткиня двічі приїздила на зйомки в Україну – спочатку влітку 2010, а потім – у лютому 2011 року. В умовах 40-градусної спеки і під проливним дощем влітку та в завірюху і мороз взимку вона відзняла 65 годин відео, які довелося вмістити у 90 хвилин фільму.

    Проникливі розповіді літніх людей, які пережили Голодомор, інтерв’ю з українськими і французькими дослідниками, архівні документи і кадри радянської кінохроніки, вміло використані автором у відеоряді, не залишать байдужими глядачів кінострічки.

    “Цей фільм я присвячую всім, хто пережив голод, з ким я познайомилась; всі вони вразили мене своїми емоціями, пережитими стражданнями, незборимим духом, почуттям власної гідності”, - каже Бенедикт Бане, авторка і режисер-постановник.

    Організатори: Український інститут національної пам’яті, Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду ’32-33 років в Україні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.