• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністр праці та соціальної політики про зайнятість населення в Україні

    Опубликовано: 2005-10-24 13:59:00
    Міністр праці та соціальної політики Іван Сахань повідомив, що за три квартали 2005 року було створено 833 тис. робочих місць. Це свідчить про те, що завдання Президента України створити один мільйон робочих місць до кінця року буде виконане.
     
    „Разом з тим у більшості областей країни відчувається певний дисбаланс, коли кількість прийнятих на роботу є меншою за кількість людей вивільнених з підприємств. Створення нових робочих місць повинно створювати відповідний баланс збільшення кількості зайнятого населення”, — зазначив міністр.
     
    Іван Сахань вважає, що створюючи нові робочі місця, повинно бути абсолютно тверде усвідомлення, що нове робоче місце, це те робоче місце, де найнятий працівник має відповідні умови праці та отримує гідну заробітну плату.
     
    Проблема працевлаштування молоді залишається особливо гострою 
     
      Іван Сахань вважає, що проблема працевлаштування молоді залишається особливо гострою. Формування державного замовлення, це механізм, який повинен бути переглянутий та вдосконалений, наголосив міністр праці та соціальної політики Іван Сахань на колегії Міністерства, де йшлося про соціальні напрямки діяльності у 2005-2006 роки.
     
    „Не є природнім те, що збільшення на 40% кількості випускників вищих навчальних закладів практично не супроводжується аналогічним збільшенням фахівців виробничих професій”, — сказав Іван Сахань.
     
    На думку міністра, працевлаштування випускників юридичних, економічних факультетів, фахівців у сфері торгівлі стає все важче тому що, немає такої кількості робочих місць, а фахівці продовжуються готуватися десятками тисяч і , зрозуміло, що на це витрачаються державні кошти. Щоб працевлаштувати таку людину, можливо потрібно її перенавчати іншим професіям, на що знову витрачаються державні кошти. Такий підхід не є державницьким і тому потрібно серйозно опрацювати ці складові.
     
    Мінпраці та соцполітики
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.