• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Час дешевої робочої сили залишився в минулому

    Опубликовано: 2005-10-24 13:50:00
    Міністр праці та соціальної політики України, виступаючи на колегії Міністерства праці, наголосив, що основним із нагальних завдань Міністерства є реформування системи оплати праці, легалізація тіньових доходів населення та поетапне наближення основних соціальних державних стандартів до прожиткового мінімуму.
     
    „У цьому році склалася ситуація, коли у сукупних доходах населення питома вага оплати праці є нижчою трансфертів населення від соціальних виплат. Така ситуація не є нормальною, адже доходи від виробничої діяльності є основним джерелом формування всіх інших видатків і, зокрема, є джерелом формування Пенсійного фонду та усіх фондів соціального страхування, тому проблема підвищення рівня оплати праці та виведення її із тіні — є першочерговим завданням”, — зазначив міністр праці.
     
    Нашим завданням є також разом з органами міліції, прокуратури, ДПА опрацювати нові підходи щодо додержання законодавства про заробітну плату. Ми повинні зробити так, щоб сьогодні у суспільстві і, зокрема, роботодавцями було усвідомлено, що час дешевої робочої сили залишився в минулому. Наближаючись до європейських стандартів в тих чи інших напрямках, нам потрібно перш за все виходити із соціальних стандартів в оплаті праці, і якраз ці показники мають бути пріоритетами в нашій практичній роботі, наголосив міністр Іван Сахань.
     
    Мінпраці та соцполітики
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.