• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Екологи радять не пити в зоні АТО неочищену воду

    Опубликовано: 2014-10-27 12:45:35

    Екологи МБО «Екологія-Право-Людина» підготували та поширили у соцмережах схему виготовлення фільтру для води з підручних матеріалів. Вони переконані, що у дні війни безпечна питна  вода стала ще більшим дефіцитом в зоні АТО, ніж була до того. Зокрема, сьогодні вода може становити і нові загрози, не відомі раніше.

    В час війни, воду не можна вважати безпечною для здоров’я.  Це стосується як води у водогоні, так і з природних джерел (колодязі, річки, ставки). Питна вода традиційно є дифіцитом для Донбасу. Через забруднення поверхневих вод значна частина населення зони АТО використовує або підземні джерела водопостачання, або привозну воду[1]. Безпечних джерел води та надійних засобів її очистки завжди бракувало[2]. Чимало відкритих джерел води, таких як річки і ставки, забруднені шахтними водами, а також накопичують змиті з поверхні грунту техногенні забруднення. Тому раніше частина населених пунктів регіону використовували лише привозну воду.

    Сьогодні в зоні АТО очистка води у водогоні працює далеко не всюди, а природні джерела можуть мати різноманітні забруднення. Однією з таких небачених раніше небезпек є загроза зараження водотоків патогенними мікроорганізмами в місцях боїв та загибелі солдатів.  З цієї причини, ми радимо всім людям, що перебувають зараз у зоні АТО, очищати воду перед використанням у їжу за допомогою простого саморобного фільтру.

    Схема виготовлення фільтру опублікована в інтернеті. Екологи просять небайдужих поширювати цю інформацію та схему виготовлення фільтру в соціальних мережах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.