• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціна об’єктивної інформації – 150-400 гривень в рік, - Віце-прем’єр Олександр Сич

    Опубликовано: 2014-10-27 08:03:24

    Умовно, щоб утримувати суспільне телебачення і радіомовлення, кожен громадянин має заплатити 150-400 гривень у рік. Така ціна об’єктивності. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України  Олександр Сич під час зустрічі зі студентами Національного університету біоресурсів і природокористування України в Києві 24 жовтня 2014 року.

    Урядовець зазначив, що зважаючи на не готовність суспільства платити за інформацію у Законі (Закон України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення», - ред.) закладена норма, що протягом чотирьох перехідних років суспільне телебачення буде утримуватися коштом бюджету у розмірі не менше 0,2 відсотка видатків загального фонду Державного бюджету України за попередній рік.  Саме телебачення буде працювати на базі «Першого національного» та телеканалу БТБ.

    «Поки що важко сказати, що суспільне телебачення буде працювати коштом народу, бо народ ще не дозрів до того, щоб платити за об’єктивну інформацію. І це – найголовніша проблема», -  вважає урядовець.

    «Сказати, що ухваливши Закон, ми за пів року чи рік отримаємо суспільне телебачення –– неправда. Головне наше завдання – розпочати цей процес. А далі має бути все більша і більша зацікавленість суспільства, щоб цей процес відбувся», - додав Олександр Сич.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.