• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Синергія в дії» об’єднує зусилля щодо впровадження Угоди про асоціацію на регіональному рівні

    Опубликовано: 2014-10-17 20:00:37

    Агенція Action Global Communications Ltd, Україна розпочала виконання проекту  «Синергія в дії»: регіональний діалог задля просування реформ, необхідних для впровадження Угод про асоціацію та про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі, інформування місцевих громад про переваги Угод», фінансований Посольством Великої Британії в Україні.
     
    Метою проекту є просування реформ в рамках Угоди про асоціацію (УА), зокрема Угоди про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі (ЗВТ), необхідних для її впровадження. Задля цього заплановано створити у регіонах України Клуби реформ, які об’єднають усіх учасників процесу - бізнес, місцеву владу, громадські організації. Вони стануть дискусійними майданчиками, де за участі профільних експертів, представників країн ЄС тощо обговорюватимуться питання імплементації Угоди про асоціацію у контексті регіонального розвитку.
    В межах проекту планується залучити до роботи Клубів місцеві ЗМІ, аби вони виступали не у ролі спостерігачів, а активних учасників дискусій,  отримували інформацію з першоджерел і ширше висвітлювали тему на основі локального досвіду.
     
    Пілотними містами проекту визначено Вінницю, Полтаву, Івано-Франківськ та Чернівці. Вже відбулися зустрічі представників проекту у цих регіонах і розпочато активну підготовчу роботу. Як зазначили учасники зустрічей, запропонований формат є затребуваним нині, незважаючи на те, що на місцях працюють різноманітні об’єднання – Громадські ради з бізнесу, дорадчі бізнес-структури при місцевих органах влади тощо. Клуби реформ дозволять об’єднати такі спілки на єдиному майданчику, а участь незалежних і державних експертів забезпечить доступ усіх учасників процесу, в тому числі ЗМІ, до актуальної, а головне – прикладної інформації щодо Угоди про асоціацію та ЗВТ.
     
    Для інформаційної підтримки проекту створено сторінку у ФБ, а для заохочення журналістів долучитися до проекту оголошено Конкурс для регіональних ЗМІ «Угода про асоціацію: шанс, виклик, можливості».
     
    Інформаційними партнерами проекту виступають національний телеканал 1+1, всеукраїнська газета «День» та «Радіо-Ера ФМ».
     
    Ганна Матвіїшина, керівник відділу зв'язків з громадськістю «Радіо-Ера ФМ»: «Радіо-Ера ФМ - це радіо всієї України. Один з наших тривалих проектів має назву «Україна - велика країна». Тож, для нас важливо долучатися до справ, які мають на меті розвиток усіх наших регіонів. Особливо ця тема актуальна сьогодні - донести до простих українців в усіх куточках нашої Батьківщини, що для кожного значить підписання Угоди про Асоціацію та зону вільної торгівлі, спростувати міфи та чутки, інформувати місцеві громади про переваги підписання цих Угод».
     
    Проект триватиме до кінця 2014-го року.
     
    Директор Action Global Communications Ltd, Україна Антон Теретишник: «Наша агенція впроваджувала в Україні та інших країнах багато проектів ЄС та окремих держав Євросоюзу, але цей є особливим, оскільки у досить стислий термін маємо створити життєздатний, ефективний хаб для місцевого бізнесу, влади, НДО, ЗМІ. Це певний виклик, зважаючи на наявність в Україні відомих проблем. Але наші зустрічі на місцях засвідчили, що люди чітко розуміють: час для роздумів минув, маємо працювати і рухатися вперед, бо це – питання нашого виживання і поступу. Вони прямо говорять: ми не хочемо і не можемо чекати «старту» від центральної влади – ми маємо самі ініціювати цей рух. І рік, який залишився до запровадження ЗВТ, ми повинні використати максимально ефективно. Така підтримка від регіонів – запорука успіху проекту».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.