• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пост-релізкруглого столу на тему:«Реалізація державної житлової політики в Україні: реалії та перспективи»

    Опубликовано: 2014-10-16 18:10:35


    Громадяни України, незалежно від зміни політичної  кон’юнктури в державі, повинні мати можливість реалізовувати свої права на житло. Про це йшла мова під час круглого столу «Реалізація державної житлової політики в Україні: реалії та перспективи», який відбувся 16 жовтня в ІА «Укрінформ».
     
    Зокрема, перший заступник Голови ВА «Укрмолодьжитло» Сергій Комнатний звернув увагу учасників заходу на те, що в країні спостерігається тенденція, коли з кожною зміною влади відбувається згортання діючих програм житлового забезпечення, а розробка та впровадження нових програм чи фінансово-кредитних механізмів часто відбувається без вивчення досвіду раніше існуючих програм та міжнародного досвіду.
     
    «Прикро, що фінансування діючих житлових програм відбувається за залишковим принципом. Видатки за більшістю програм є незахищеними статтями бюджету. І сьогодні  ми маємо майже повне секвестрування бюджетних житлових програм та не маємо перспективи розробки нових або вдосконалення існуючих», - зазначив Сергій Комнатний.
     
    Також перший заступник Голови ВА «Укрмолодьжитло» висловив сподівання, що народні обранці, які після цьогорічних позачергових виборів займуть крісла народних депутатів у Верховній Раді, не забудуть про таке важливе питання, як житлове забезпечення громадян України.
    Водночас, Заступник Голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Іван Парух, який брав участь у заході, звернув увагу присутніх на те, що серед усіх учасників виборчого процесу лише п’ять політичних сил декларують програмні наміри щодо підтримки молоді у вирішенні житлового питання.

    «З 29-ти політичних сил - суб’єктів виборчого процесу лише 5 декларують програмні наміри щодо підтримки молоді у вирішенні житлового питання. Жодне з політичних об’єднань, які згідно з соціологічними дослідженнями, долають на виборах прохідний бар’єр та потрапляють до складу Верховної Ради, не приділяють ніякої уваги проблемі житлового забезпечення молоді», - наголосив Іван Парух.

    У свою чергу, заступник Голови Федерації профспілок України Євген Драп'ятий зазначив, що державі слід розвивати напрямок доступного житла.

    «Державі слід пропрацювати з міжнародними інститутами найкращі практики забезпечення громадян, зокрема, молоді житлом. Ми маємо пам’ятати, що ефективне та масове забезпечення молоді доступним житлом дає державі перспективу», - зазначив Євген Драп’ятий.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.