• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Печерську площу впорядкують шляхом досліджень та експериментів

    Опубликовано: 2014-10-16 17:56:25

    За підтримки Департаменту містобудування та архітектури відбувся воркшоп «Печерська площа для всіх». На заході, який ініціювала громада Печерська, спільно шукали варіанти впорядкування Печерської площі.

    До ініціативи територіальної громади долучилися Департамент містобудування та архітектури, Фонд Гайнріха Бьолля, Факультет соціології КНУ ім. Т. Шевченко та Печерська державна адміністрація. Разом учасники заходу працювали над пошуком рішення, як зробити площу більш комфортною для жителів району.

    «Ми маємо активно долучати громаду до прийняття рішень в місті. На законодавчому рівні громадські слухання проводяться лише для затвердження містобудівної документації (генплан, зонінг, детальний план території). Проте вже сьогодні ми намагаємося створити нові ефективні механізми для взаємодії з громадськістю та спільної роботи над міським простором. Воркшоп «Печерська площа для всіх» фактично став «першою ластівкою» у цьому напрямку», - зазначив головний архітектор м. Києва Сергій Целовальник.

    На воркшопі було детально вивчено функції, які притаманні Печерській площі. Соціологія показала, що жителі району звикли бачити цю площу торговельною. Проте учасники воркшопу дійшли до висновку, що тут не вистачає публічного простору, рекреаційних зон, місць для відпочинку та спілкування людей. Болючими питаннями залишаються невпорядкована торгівля, тимчасові споруди та «наливайки».

    Наявність вільного міського простору та активна участь мешканців у його функціонуванні є запорукою розвитку демократії у містах. Добре розуміючи необхіднісь розвитку міського простору у столиці, Департамент містобудування та архітектури підготував урбан-аналіз площі та взяв активну участь в заходах воркшопу.

     Впровадження  методу експерименту є нормальною європейською практикою. Дослідження, статистичні дані дають можливість планування та прогнозування результатів. Саме такий метод обрали учасники воркшопу.

    Подальшими діями при роботі над простором площі мають стати  широке залучення громадськості та експериментальні заходи щодо постору площі з метою подальших досліджень.

    Для функціонування «майданчику прийняття спільних рішень з громадою» Департамент містобудування та архітектури запровадив програму заходів «Департамент відкриває двері». Тож результати воркшопу «Печерська площа для всіх» будуть представлені на одному з найближчих заходів для широкого загалу киян.

    Прес-служба Департаменту

    містобудування та архітектури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.