• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Петро Ландяк: Укрупнення ЖЕКів у Києві - неправильний шлях житлово-комунальної реформи

    Опубликовано: 2014-10-13 08:18:49

    Рішення Київської міської ради про укрупнення житлово-експлуатаційних організацій спрямує реформу ЖКГ неправильним шляхом, вважає Петро Ландяк,  фахівець з комунального господарства та кандидат в народні депутати від партії "Громадянська позиція".

    "Укрупнення київських ЖЕКів - неправильний шлях житлово-комунальної реформи у великому місті. Це рішення нічого не дасть. Зокрема, воно не може вирішувати проблеми заборгованості експлуатаційних організацій за енергоносії", –  сказав Ландяк.

    На думку експерта, результати наміченої реформи столичного житлового господарства можуть бути протилежні її задекларованим цілям.

    «Внаслідок укрупнення виникнуть громіздкі мегаструктури, які не відповідають особливостям житлово-комунальної сфери. Єдиною очевидною перевагою укрупнення стане можливість акумулювання значних коштів для платежів. Але це не та сфера, де потрібне подібне акумулювання. Адже гроші мають використовуватися чітко в рамках затвердженої міською адміністрацією структури надання послуг. Тому великі районні організації, - як управляючі, так і виконавці послуг з утримання будинків, - в цьому не будуть ефективні», – пояснив Ландяк.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.