• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні відзначили Всесвітній день пошти

    Опубликовано: 2014-10-10 08:11:07

    З нагоди Всесвітнього дня пошти, який світова спільнота відзначає 9 жовтня, Укрпоштою організовано по всій Українісвяткові заходи.

    У цей день одночасно у всіх областях України відбулася урочиста церемонія спецпогашення художнього поштового конверту «Україна – єдина країна», зображення на якому уособлюють мир, достаток та благополуччя нашої держави. Спецпогашення конверту здійснено 27-ма штемпелями «Всесвітній день пошти. Акція «За мир в єдиній Україні». У Донецькій області церемонію проведено в Артемівську, в Луганській області – у Сватове, конверт Автономної Республіки Крим погашено в Херсоні.

    За допомогою балонної пошти тисячі українців синхроннопо всій країні відправили в небо повітряні кульки з побажаннями мирного неба, єдиної країни та міцної родини. Біля Головного поштамту країни в Києві поштовиками символічно випущено в небо білих поштових голубів миру.

    Привітав поштовиків зі святом голова Верховної Ради України Олександр Турчинов: «Сучасну Україну неможливо уявити без національного оператора поштового зв’язку –Укрпошти. Саме ви – поштарі,даєте людям інформацію та надію. Навіть зараз, коли наша країна переживає дуже важкі часи, ви несете добрі звістки у кожне село і місто. Інфраструктура Укрпошти, сьогодні, як нервова система, пронизує всю країну. Дуже важливо, що одне з найбільших підприємств єднає нашу країну в єдину країну. А також приємно, що пошта сьогодні дуже швидко змінюється, відповідаючи вимогам часу». Насамкінець Олександр Турчинов щиро подякував всім поштарям за натхненну і самовіддану працю та побажав радості, добробуту та мирного неба над головою.
    Всесвітній день пошти – один з міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об'єднаних Націй. Саме 9 жовтня 1874 в м. Берн (Швейцарія) представниками 22 країн був підписаний Бернський договір, що заснував Генеральний поштовий союз. У 1878 році союз змінив свою назву і став називатися Всесвітнім поштовим союзом (ВПС). На сьогоднішній день ВПС налічує у своєму складі 192 країни-члени, в тому числі і Україну, яку представляє національний оператор поштового зв'язку Укрпошта.

    Традиційно на всій планеті до Всесвітнього дня пошти проходитьМіжнародний тиждень листа, у рамках якого прийнято писати листи. Незважаючи на розвиток Інтернету та інших сучасних засобів комунікації, цей спосіб листування залишається найбільш душевним.

    Спеціально до Всесвітнього дня поштиУкрпошта оголосила про початок всеукраїнської акції«За мир в єдиній Україні». Написати справжнього листа з побажаннями миру та єдності може кожен бажаючий з усієї України. Адресувати такого листа можна близьким та друзям, або ж надіслати на адресу: Оргкомітет акції «За мир в єдиній Україні», вул. Хрещатик, 22, Київ 01001.

    У зв'язку з великою популярністю акціїїї вирішено продовжити до кінця року. Листи, надіслані до Оргкомітету, друкуватимуться на корпоративному сайті Укрпошти та в газеті «Поштовий вісник», а також пересилатимуться солдатам в зону проведення АТО.Укрпошта об’єднуєлюдей: надішліть частинку своєї любові співвітчизникам у різні куточки України з побажаннями миру та єдності.

    Сьогодні Укрпошта переживає період глобальних перетворень та змін, мета яких – перетворення Укрпошти як найбільшого оператора поштового зв’язку України на успішне, гнучке та рентабельне підприємство. На підприємстві впроваджена та активно діє Програма якісних змін, яка включає в себе такі реформаторські проекти, якоптимізація логістичних маршрутів, підвищення культури обслуговування клієнтів, масштабне галузеве навчання персоналу з акцентом на операторів та листонош, автоматизація всіх робочих місць та облік складських та логістичних процесів, перегляд технологічних карт тощо.

    «Незважаючи на бурхливий розвиток приватних поштових операторів, Укрпошта є лідером на ринку поштової галузі. Нам дуже важливо і надалі зберігати лідерство, але не завдяки відголоскам колишньої державної монополії, а завдяки показникам високої якості послуг і конкурентоздатності на ринку,– зазначивголовний поштар країни – керівник Укрпошти Михайло Паньків. – Без пошти не можна уявити сьогодення. Вона є важливою та невід’ємною складовою інфраструктури держави. Діяльність пошти сприяє консолідації суспільства – завдяки їй міцнішають зв’язки між громадянами, громадами й державами».

    Укрпошта виконує важливу соціальну функцію для держави – забезпечує населення якісним поштовим зв’язком. Навіть там, де немає мобільного зв'язку, Інтернету та телебачення, є поштова скринька та відділення поштового зв’язку. Національний оператор несе життя у найвіддаленіші куточки України – доставляє людям пошту, пенсії та періодичні видання.

    Такі поняття, як довіра, мобільність і доступність у населення України вже давно чітко асоціюються з Укрпоштою. Майже половина українських пенсіонерів отримує гроші через Укрпошту. Окремо слід наголосити про відважність поштовиківДонбасу, які за час проведення АТО не раз ризикували своїм життям для того, аби забезпечити населення необхідними послугами поштового зв'язку.Укрпошта віднаходить можливості здійснювати поштові відправлення в східні регіони України та поступово поновлювати там роботу поштових відділень.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.