• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Допомагаючи Україні зупинити російську агресію, світ допомагає насамперед собі — група «Першого грудня»

    Опубликовано: 2014-09-09 10:43:59

    Про це сказав Мирослав Маринович на зустрічі представників групи «Першого грудня» з головою спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Послом Ертугрулом Апаканом.

    4 вересня представники Ініціативної групи «Першого грудня» Євген Сверстюк, В’ячеслав Брюховецький, Мирослав Маринович та Мирослав Попович, на запрошення моніторингової місії ОБСЄ зустрілися з представниками місії на чолі з її керівником, Послом Ертугрулом Апаканом.

    Зустріч була присвячена обговоренню суспільно-політичної ситуації в Україні, насамперед — способам подолання негативного впливу на суспільство воєнних дій на Сході України та російської воєнної агресії проти України загалом.

    Посол Апакан зазначив: «Зараз нам всім треба активно працювати, щоб спробувати знайти вихід з української кризи, яка має не тільки внутрішній вимір а й зовнішній вимір. Нам важливо, щоб Україна залишалися суверенною та цілісною».

    Він додав, що для моніторингової місії ОБСЄ важливо постійно в контакті із учасниками ініціативної групи «Першого грудня», аби «підтримували зусилля групи в галузі миру та гармонізації суспільних відносин в Україні».

    Черговий головуючий групи Євген Сверстюк проінформував про діяльність групи. Він зазначив, що Революції Гідності взимку 2013-2014 років засвідчила, що український народ готовий активно відстоювати головні моральні цінності, демократію та свободу слова.

    Академік Мирослав Попович підкреслив, що «з висоти свого досвіду ми особливо гостро відчуваємо загрозу свободі незалежності та самому існуванню нашої держави з боку Росії».

    Віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович зауважив, що «Україна потребує підтримки, і ми вдячні світові за неї. Проте, допомагаючи Україні, світ має розуміти, що це не локальний конфлікт, а тому йдеться не лише про Україну. Сьогодні світ має допомогти сам собі, зупинивши воєнну агресію Росії, оскільки вона загрожує глобальній безпеці».

    Нагадаємо, що створена у двадцяту річницю референдуму ініціативна група «Першого грудня», до якої ввійшли чільні представники національної інтелігенції: В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський, має на меті домогтися встановлення в країні нових правил гри.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.