• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Акція «Не допустіть повторення Мюнхенської зради!»

    Опубликовано: 2014-09-08 12:17:38

    10 вересня, 15:00, вул. Ярославів Вал 34А, Посольство Чеської Республіки в Україні.

    У середу, 10 вересня, родичі солдатів, художники та громадські активісти проведуть незвичну акцію біля стін Посольства Чехії під назвою "Не допустіть повторення Мюнхенської зради" з закликом до чеських дипломатів посприяти перегляду позиції влади Чехії щодо введення подальших санкцій проти Росії.

    З метою нагадати про прикре минуле Чехії художники намалюють картину, яка буде копією фотографії гітлерівських військ на Карловому мосту у Празі у 1939 році. Цю картину родичі солдатів вручать чеським дипломатам. Вона слугуватиме символічним закликом не допустити повторення подібної історії в Україні. Теперішня ситуація в Україні є разюче схожою на події, які відбулися в Чехословаччині у 1938 році. Нагадаємо, що тоді була підписана Мюнхенська угода, яка дістала назву "Мюнхенська змова" чи "Мюнхенська зрада". Основною умовою угоди була передача Німеччині Судетської області, внаслідок чого через рік Чехословаччина втратила свою незалежність та була повністю окупована німецькими військами.

    Як відомо, Чехія разом зі Словаччиною, Угорщиною та Кіпром висловила незгоду з рішенням про розширення санкцій проти Росії під час позачергового саміту Євросоюзу. Така позиція унеможливлює його ухвалення, адже потрібна одноголосна підтримка всіх країн-членів ЄС.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.