• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як позначилося проведення ато на підприємцях Донбасу? Який шлях виходу із кризи для МСБ пропонує держава?

    Опубликовано: 2014-09-04 10:32:23

    Чим довше триває АТО на Донбасі, тим більше проблем виникає з переселенцями, які і були змушені виїхати із зони бойових дій. Особлива увага держави має бути спрямована на підтримку представників малого та середнього бізнесу. Адже вони, з одного боку, є такими ж жертвами ситуації, як інші, а, з іншого, можуть стати не тягарем для держави, а тими, хто допоможе якнайшвидше вийти з кризи. «Цінність підприємців у тому, що вони звикли вирішувати свої проблеми самостійно, а не розраховувати на когось, - вважає директор громадської організації «Альянс» із Донецька Світлана Закревська. -  Бізнесмени могли б не лише розвинути свою справу на новому місці, але й дати робочі місця тим же переселенцям зі Сходу».

    Люди, які працювали і давали роботу іншим, втратили усе: бізнес-об’єкти, гроші, продукцію, житло. Вони ніяк не захищені державою, жодних компенсаційних механізмів не існує. Як підприємцям розпочати життя на новому місці, коли у кишені «нуль»? Більше того – держава досі не звільнила суб’єкти МСБ від зобов’язань по трудовому та податковому законодавству, а «довідки  про форс-мажор» Торгово-промислова палата видає платно. Натомість представники МСБ мають багато пропозицій щодо змін до існуючих процедур, які б покращили ситуацію.

    Чи вже можна говорити про масштаб збитків, які позначилися на економіці України через неможливість сплати податків підприємцями Донбасу? Який на сьогодні має вигляд процедура сплати податків, подання звітів для суб’єктів малого та середнього бізнесу з Донеччини та Луганщини? Чи сталися зміни у процедурі реєстрації СПД? Чи можна започаткувати бізнес переселенцю на новому місці перебування?: Якими є наслідки для МСБ Донбасу у порушенні трудового та податкового законодавства через форс-мажор? Які законопроекти та регуляторні акти зараз розглядаються, аби покращити стан підприємців-переселенців та тих, хто повернувся на звільнені території, але чий бізнес зазнав збитків?

    Ці питання обговорюватимуться під час медіа-заходу, що відбудеться 4 вересня (четвер) о 14.00 у прес-центрі Національної спілки журналістів України за адресою: вул. Хрещатик, 27-А, 2-й пов. Нагадаємо, що в першу неділю вересня Україна святкує День підприємця.

    У заході планується участь першого заступника голови Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Олександра Потімкова; директора консалтингової фірми "Інтрон" Михайла Альперовича; керівника Клубу підприємців Донбасу Петра Тесновського; директора ГО "Альянс" Світлани Закревської; віце-президента ТПП України Михайла Непрана.

    Кандидатури експертів Державної фіскальної служби та Державної реєстраційної служби України уточнюються. Слідкуйте за оновленням переліку спікерів на сайті pclub.dn.ua.

    Детальна інформація: (066) 224-3655, (096) 663-4634, pclubdn@gmail.com (Тетяна Строй)

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.