• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Києві відзначили початок Другої світової війни

    Опубликовано: 2014-09-02 14:43:02

    Кияни зібрались ввечері 1 вересня біля Меморіалу Вічної Слави, щоб згадати дату початку Другої світової війни та вшанувати загиблих хвилиною мовчання. Люди принесли квіти і лампадки. Акцію ініціював Український інститут національної пам’яті.

    75 років тому, 1 вересня 1939 року, розпочалася Друга світова війна – нацистська Німеччина вторглася на територію Польської держави (до складу якої входили західноукраїнські землі). А 17 вересня 1939 року у війну на боці нацистського агресора вступив СРСР.

    «Україна з перших днів опинилися в епіцентрі бойових дій. З перших же днів серед жертв були українці. У відношенні до України Друга світова війна – ще одна національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі імперські інтереси. Тільки там, де пам’ятають загиблих, є ті, хто захищає живих», - кажуть в Українському інституті національної пам’яті, представники якого вийшли з лампадками та квітами до Меморіалу Вічної Слави у Києві.

    Пам’ятні заходи відбулися також у Львові, який 75 років тому бомбардували нацистські війська. Так, у церквах дзвонили дзвони, працівники установ об 11.30 вийшли на вулицю, щоб вшанувати загиблих хвилиною мовчання.

    Нагадаємо, що Український інститут національної пам’яті розробив методичні матеріали про початок Другої світової війни, які містять історичну довідку, головні міфи про початок війни та їх наукове спростування, а також зручний для медіа перелік українських науковців-спеціалістів з історії війни.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.