• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озброєні арматурою «тітушки» атакували інноваційний парк BIONICHill

    Опубликовано: 2014-08-18 15:41:35

    Агресивні молодики напідпитку погрожували охороні парку. Компанія звернулася до правоохоронних органів

    м. Київ, 18серпня2014 р.15 серпня у другій половині дня близько 20 агресивних молодиків, деякі напідпитку чи у стані наркотичного сп’яніння, потрапили на майданчик розташування восьми барачних будинків колишньої військової частини №136. Ці будинки знаходяться на відстані кількасот метрів від передбачених планом будівництва об’єктів першої черги наукового містечка. В момент візиту так званих «тітушок» охорона BIONICHill у складі чотирьох чоловіків здійснювала патрулювання зовнішнього периметру парку.

    Озброєні арматурою молодики, якими керував один з депутатів партії «Свобода», за відсутності офіційних представників Міністерства оборони чи інших органів виконавчої влади, самовільно заселили в порожній барак колишньої військової частини нових мешканців. Погрожуючи неозброєним охоронцям парку фізичною розправою, візитери спробували потрапити на територію майбутнього наукового містечка. Охорона BIONICHill викликала міліцію, після прибуття якої нападники забралися з майданчику з обіцянкою повернутися пізніше.

    У зв’язку з інцидентом інноваційний парк BIONICHill вважає за потрібне повідомити наступне.
    1. BIONICHillне піддаватиметься на тиск, шантаж, погрози, не реагуватиме на політичні провокації. Ми діятимемо у відповідності з законодавством України, конструктивно та відповідально. Усі спірні питання мають вирішуватися у законному порядку. Компанія захищатиме власні інтереси усіма законними засобами.
    2. BIONICHill нагадує представникам політичних сил, які, вочевидь, включилися у передвиборчий процес, що ми готові до професійної та змістовної розмови щодо розвитку сектору високих технологій в Україні, проблем вітчизняної економіки, впливу інноваційних парків на розвиток держави тощо. Стрибання через паркани, трощення майна, погрози працівникам, які законно виконують службові обов’язки, не допомагають вирішити жодних проблем, а навпаки – створюють нові.
    3. BIONICHill не має жодного відношення до розселення мешканців колишнього військового містечка №136, яким займається Міністерство оборони та уповноважена відомством компанія. Інноваційний парк не є стороною у цьому процесі та не вирішує майнових питань його учасників. Компанія нічого не будувала та не будує на місці старих будинків.
    4. BIONICHillне здійснюватиме охорону майданчику розташування восьми барачних будинків колишньої військової частини №136 через загрозу безпеці персоналу. Компанія не має жодних повноважень щодо забезпечення життєдіяльності цих старих будівель та з усіх питань щодо цього просить звертатися до Міністерства оборони чи уповноваженої відомством компанії.

    Як повідомлялося, 4 серпня 2014 року Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив правомірність рішення Київради щодо виділення території колишньої військової частини №136 під будівництво інноваційного парку BIONIC Hill. Колегія суддів встановила, що земельна ділянка, на якій планували звести наукове містечко, з 1976 року законно перебувала в користуванні Міністерства оборони, а не Коцюбинської селищної ради, як вважали позивачі – семеро мешканців колишньої військової частини №136. Рішення суду означає, що вже в другій судовій інстанції підтверджено: створення інноваційного парку відбувається у суворій відповідності до діючого законодавства. Раніше, 5 лютого 2014 року, це підтвердив Окружний адміністративний суд Києва.

    У 2013 році були проведені громадські слухання, проект BIONIC Hill було погоджено з відповідними підрозділами Київської міської влади.  Компанія діє у відповідності до законодавства України та має усі необхідні документи для реалізації проекту. Зокрема, державний акт на право власності на землю, позитивний висновок державної експертизи за проектом, дозвільні документи на будівництво, затверджений Київрадою детальний план території, який передбачає не лише облаштування наукового містечка, але і збереження розташованого поруч Біличанського лісного масиву.

    Територія інноваційного парку не належить до Біличанського лісу чи будь-якого іншого лісового господарства.BIONIC Hill одним з перших в Україні вирішив застосувати світову екологічну систему сертифікації зеленого будівництва The Leadership in Energy and Environmental Design (LEED). Для цього були залучені провідні експерти у галузі LEED: американська AECOM (проведення попередньої оцінки та надання консультацій) та компанія-сертифікатор ECON. Над концепцією парку працювали провідні світові та українські архітектори, інженери, та дизайнери, зокрема,  ТАМ «А. Пашенько», Hornberger+Worstell, ARUP та SWA Group. Географія їх проектів охоплює США, Великобританію, Францію, Китай тощо. Міжнародні експерти брали участь у розробці багатьох знакових проектів у Кремнієвій долині (США).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.