• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Запоріжжі промгігант неналежно зберігає небезпечні відходи, - екопрокуратура

    Опубликовано: 2014-08-18 15:30:58

    Запорізькою міжрайонною екологічною прокуратурою спільно із органами СБУ в Запорізькій області проведена перевірка додержання вимог закону в сфері поводження з небезпечними відходами.

    В ході перевірки встановлено, що службові особи одного із промислових гігантів Запорізького регіону внаслідок неналежного виконання вимог Закону України «Про відходи» допустили накопичення та зберігання на території підприємства у технологічно непридатних залізничних цистернах їдких речовин та хімічно-небезпечних відходів, що мають уразливу дію на організм людини і навколишнє середовище.

    Згідно висновків спеціалістів органів державного контролю неналежне зберігання вищезазначених відходів, а також розгерметизація цистерн може призвести до настання тяжких наслідків у вигляді хімічного забруднення значної території міста та спричинення тим самим негативних наслідків та шкоду здоров’ю населення.

    За фактом службової недбалості при поводженні з небезпечними відходами щодо посадових осіб підприємства прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 267, ч.2. ст. 367 КК України.

    Поряд з цим прокуратура вимагатиме від підприємства забезпечити зберігання цих речовин у відповідності з вимогами чинного законодавства або утилізувати їх.

    Прес-служба Запорізької міжрайонної екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.