• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Києві поховали комунізм

    Опубликовано: 2014-08-14 15:13:54

    14-го серпня під Окружним адміністративним судом Києва, де розглядався позов Міністерства юстиції проти Комуністичної партії України, активісти з Західної України та кияни провели символічну процедуру поховання комунізму в Україні.

    Під стіни суду пікетувальники принесли труну, як символ поховання комунізму. В неї люди поскидали радянську символіку й по черзі забивали цвяхи. Мітингувальники тримали плакати з написами: «Серп і молот – смерть і голод», «Комуняку – на гілляку!», «Геть політиків з комуняцькою мораллю», «Комуністам – Нюрнберг-2», «КПУ до народного суду!». 

    Заборонити комуністичну партію раз і назавжди закликав і народний депутат Олег Канівець.

    «Я вважаю, що розгляд цієї справи саме зараз є дуже актуальним.  Сьогодні Україна перебуває у стані війни та водночас має в тилу потужну п’яту колону у вигляді комуністичної парті», – заявив Канівець.

    Канівець переконаний, що справа не має закінчитись лише формальною забороною КПУ. Повинен відбутись «український Нюрнберг», щоб ця політична сила не змогла реінкарнуватися, як це відбулося  у 1993 році.

    «Люди прийшли під суд, щоб засвідчити свою громадянську позицію. Позов до суду подало Міністерство юстиції. І ми повинні подякувати нашій новітній владі, в особі Міністерства юстиції і міністра Павла Петренка, за те, що маємо можливість заборонити комуністичну партію України. І сьогодні є всі підстави для заборони компартії, адже закон про політичні партії в Україні передбачає ліквідацію партій, які розпалюють міжетнічну ворожнечу, закликають до збройного повалення існуючого ладу, до порушення цілісності України. Ми знаємо, що комуністи повели себе негідно. Я, як народний депутат України, гордий, що долучився до ліквідації Верховною Радою фракції комуністичної партії України у парламенті. Це є перший крок на шляху до заборони компартії. Не маючи сьогодні трибуни у парламенті, вони вже не можуть паплюжити українську державу. Але окрім заборони фракції, ми повинні зробити все, щоб комуністична партія України була заборонена. Сьогоднішній суд має всі підстави для цього. А саме – позиція комуністичної партії стосовно анексії Криму, позиція комуністів щодо так званих ДНР і ЛНР», – наголошує Канівець.

    Парламентарій переконаний, що позитивне рішення суду у цій справі не дасть змоги комуністам пройти до наступного парламенту. За словами депутата, сьогодні комуністи в Україні – це «п’ята колона» комуністичної партії Росії, це поплічники Зюганова.

    «Комунізм у українців асоціюється з ГУЛАГОМ, з терором, з Голодомором, – говорить учасник акції, депутат Бориспільської міської ради Ярослав Годунок».

    Кількість людей, які прийшли сьогодні під Окружний адміністративний суд свідчить про одне – людям допекло. «Комуністи – це зло, яке повинно нарешті відійти у небуття, – наголошує громадський активіст Юрій Вінярський, який приїхав на акцію зі Стрия. – Приємно, що сьогодні під Окружний адміністративний суд Києва приїхали люди не тільки з Західної України, але й прийшла велика кількість киян, прийшла молодь. Сьогодні українське суспільство сказало своє слово – комуністична ідеологія не має право на життя».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.