• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УАВПП просить Президента України ветувати незаконні санкції щодо ЗМІ

    Опубликовано: 2014-08-14 08:20:00

    УАВПП звернулась листом до Президента України Петра Порошенка з проханням ветувати або вплинути на процес доопрацювання законпроекту, яким передбачаєтсья можливість припинення діяльності та/або розповсюдження ЗМІ в Україні.

    Головне, про що видавці просять Президента України - щоб з документу були виключені пункти щодо припинення діяльності/розповсюдження ЗМІ у спосіб інший, аніж передбачений чинним законодавством.

    Головні аргументи УАВПП є наступними:

    1) в частині діяльності ЗМІ в Україні достатньо існуючих правових механізмів для боротьби із проявами сепаратизму чи іншими зазіханнями на територіальну цілісність, економічну самостійність чи законність. Аби припинити будь-які порушення у ЗМІ, достатньо відповідально виконувати чинні Закони.

    2) законопроект №4453а від 08.08.2014р всупереч Конституції України запроваджує напівтоталітарний зразок застосування санкцій (у тому числі до ЗМІ), що суперечить самій суті демократичних перетворень, за які наразі бореться вся Україна.

    3) уведення будь-яких недемократичних обмежень, необхідних для подолання наслідків зовнішньої агресії, має здійснюватись тимчасово та виключно з метою протидії такій агресії. Натомість законопроект необмежений строком дії та може бути застосований з будь яких підстав.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.