• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Активісти кличуть усіх на мітинг на підтримку люстрації

    Опубликовано: 2014-08-13 16:21:06

     

    Громадські організації та активісти закликають усіх прийти на мітинг у четвер, 14 серпня, під стіни Верховної Ради, щоб вимагати від депутатів прийняття закону «Про очищення влади». Також ініціатори акції будуть наполягати на зміненні виборчого законодавства - проведенні дострокових парламентських виборів за відкритими списками. Про це повідомив координатор проекту «Люстрація 2.0» в Київській області Дмитро Войцех.

    «Прийняття цих двох законопроектів, про очищення влади і про вибори, необхідні для того, щоб запустити процес люстрації в Україні. Це сьогодні один з найбільш гострих і актуальних запитів суспільства. Депутати не хочуть підтримувати ці ініціативи, вони будуть до останнього триматися за свої крісла, але ми змусимо їх виконати вимоги українців », - сказав Дмитро Войцех.

    Координатор проекту «Люстрація 2.0» в Київській області нагадав, що у вівторок, 12 серпня, народні депутати провалили як люстраційний законопроект, так і зміни до виборчого законодавства. Він підкреслив, що ці ініціативи гальмують, насамперед, представники старої влади в парламенті, які сьогодні взагалі не мають ніякої суспільної довіри і ні найменших шансів знову пройти до парламенту. І так само гнітюче, зазначив Дмитро Войцех, виглядає вся система влади в Україні.

    «Зверніть також увагу, наприклад, на Київську область. Наш проект «Люстрація 2.0» зараз активно збирає дані про місцевих можновладців. Вищі посадові особи сидять у своїх кріслах по десять, а то й по двадцять років. Серед них є вчителі, і навіть шофери. Про який розвиток і європейський вектор ми говоримо з такою системою управління? Україні необхідна люстрація, і ми повинні змусити парламент запустити цей процес, прийнявши відповідний закон. Прийдіть в четвер під ВР і підтримайте початок очищення влади в Україні! », - резюмував Дмитро Войцех.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.