• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Володимир Дудка наполягає на невідкладному прийнятті законопроекту щодо зняття обмеження на сертифікацію ліків, необхідних в зоні АТО відповідно до доручення Президента України

    Опубликовано: 2014-08-07 21:07:09



    Народний депутат України, представник депутатської групи «Суверенна європейська Україна», член Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Володимир Дудка наполягає на невідкладному прийнятті законопроекту щодо зняття обмеження на сертифікацію ліків, необхідних в зоні АТО відповідно до доручення Президента України. «На цю проблему звернув увагу Президент», – написав В.Дудка на своїй сторінці у Facebook. 
    Як відомо, вчора Президент України Петро Порошенко доручив Міністру охорони здоров’я України протягом тижня вирішити питання зняття обмеження на сертифікацію ліків, яких зараз потребують військові в зоні АТО та забезпечити їх необхідними ліками. Йдеться про сертифікацію ліків, які ввозяться з-за кордону і на переконання Президент України, вони не потребують додаткової перевірки в Україні, оскільки вже сертифіковані в Європейському Союзі.
    Варто наголосити, що норма щодо зняття обмеження на сертифікацію ліків, необхідних військовим із зони бойових дій міститься в законопроекті «Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо удосконалення порядку забезпечення населення лікарськими засобами, призначеними для лікування соціально-небезпечних та тяжких хвороб» (реєстр. 
    №3818), ухвалення якого вже протягом двох місяців відкладається і переноситься з порядку денного одного тижня на інший. Ініціатором законопроекту є Володимир Дудка. «Вже два місяці, як намагаюся провести закон про визнання європейської і американської реєстрації ліків в Україні, в тому числі для потреб військових. Закон повністю готовий до другого читання. Але весь час знаходиться щось важливіше і закон на голосування не ставиться!», – висловив обурення В.Дудка. Проблема полягає в тому, що певні ліки, наприклад, сироватки від укусів отруйних змій та павуків, від газової гангрени мають великий дефіцит у зоні АТО, оскільки вони не зареєстровані в Україні. 
    За словами парламентарія, це питання не належить до компетенції Міністерства охорони здоров’я України і має бути невідкладно вирішене на законодавчому рівні. «Її вирішення не в компетенції МОЗу, але, сподіваюся, тепер керівництво Ради таки поставить цей закон на голосування. Наполягатиму на 12-му серпня», – резюмував В.Дудка. Прийняття зазначеного законопроекту дозволить без реєстрації ввозити в Україну ліки, необхідні для військових, які знаходяться в зоні бойових дій.


    Прес-служба народного депутата України В.Дудки

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.