• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Однією із головних цілей створення екологічної прокуратури – припинення незаконних оборудок з землями Дніпра

    Опубликовано: 2014-08-04 16:27:18

     

     

    За результатами перевірок в порядку нагляду за додержанням і застосуванням земельного законодавства органами Дніпровської екологічної прокуратури з часу утворення винесено 286 постанов про проведення перевірок, порушено 6 кримінальних справ (за КПК України 1960 року), зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 53 кримінальних провадження, задоволено 75 протестів, розглянуто із вжиттям заходів 270 подань.

    За документами прокурорського реагування відшкодовано близько 300 тис грн, попереджено незаконне надання 105 га земель водного фонду, до відповідальності притягнуто 146 посадових осіб органів місцевого самоврядування та державної влади, з яких 97 – органів державного контролю.

    Внаслідок проведених перевірок до суду заявлено 301 позов щодо земельних ділянок, вартістю яких складає більше 440 млн грн.

    Довідково: У жовтні 2011 року в структурі органів прокуратури України утворено Дніпровську екологічну прокуратуру, до повноважень якої віднесено: здійснення правозахисної, представницької діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері охорони та збереження водних ресурсів річки Дніпро, її водосховищ, Дніпровсько-Бузького лиману Чорного моря, їх водоохоронних зон, прибережних захисних смуг, здійснення досудового розслідування, процесуального керівництва і підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях з цих питань.

             Дніпровській екологічній прокуратурі підпорядковано 7 міжрайонних екологічних прокуратур: Київська, Дніпропетровська, Запорізька, Кременчуцька, Очаківська, Херсонська та Черкаська, повноваження яких поширюються, в межах юрисдикції, на 10 регіонів країни.

     

    Прес-служба Дніпровської  екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.