• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Захист земельних ресурсів – пріоритетний напрям роботи Херсонської міжрайонної екологічної прокуратури»

    Опубликовано: 2014-08-01 16:09:21

    Упродовж поточного року Херсонська міжрайонна екологічна прокуратура визначила основні напрями діяльності прокуратури, організувала та провела ряд результативних перевірок в сфері охорони та використання земельних ресурсів річки Дніпро, Каховського водосховища та Дніпровсько-Бузького лиману Чорного моря.

    Зокрема, прокуратурою охоплено перевірками Державну інспекцію сільського господарства в Херсонській області, Державну екологічну інспекцію у Херсонській області та інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю  у Херсонській області,  за результатами яких  надано правову оцінку здійснення державного контролю щодо охорони та захисту земельних ділянок водного фонду річки Дніпро та Дніпровсько-Бузького лиману Чорного моря.

    Так, з питань земельних відносин прокуратурою винесено 17 постанов про проведення перевірок, розпочато 2 кримінальних провадження; за результатами розгляду документів прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 9 посадових осіб з яких – 6 органів державного контролю; заявлено 26 позовів в інтересах держави, в яких ставились вимоги про визнання недійсними розпоряджень органів місцевого самоврядування, актів на право власності на землю та повернення земельних ділянок до державної власності загальною площею близько 8 га, загальна вартість яких складає 3 млн 143 тис грн.

    Перевірки засвідчили, що акти проведених державними інспекторами – контролерами складаються поверхово та шаблонно, інформація викладена в них не відображає реального стану додержання вимог чинного законодавства на землях водного фонду.

    За результатами перевірок керівникам вказаних контролюючих органів внесено 3 подання про усунення виявлених порушень земельного законодавства, за результатами яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 5  посадових  осіб.

    Прес-служба Дніпровської  екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.