• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прокуратурою Центрального регіону на Київському бронетанковому заводі викрито нові факти зловживань на 16,8 млн грн

    Опубликовано: 2014-07-24 18:53:01

    Прокуратурою Центрального регіону з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері під час перевірки встановлено новий факт зловживання керівництвом державного підприємства «Київський бронетанковий завод» своїм службовим становищем. У червні 2014 року без укладання договорів та за відсутності погодження з державним концерном «Укроборонпром» службові особи заводу перерахували двом комерційним підприємствам кошти за надання послуг з відновлення верстатів та за товарно-матеріальні цінності, такі як вироби з металу, запчастини для бронетехніки тощо, які не були надані і поставлені. Окрім того, у кримінальному провадженні встановлено, що більшість цін на товари були завищені, а деякі з них взагалі не мали жодного відношення до потреб оборонно-промислового комплексу.


        Вказаними діями державному підприємству «Київський бронетанковий завод» спричинено збитки на загальну суму 16,8 млн грн. 

        Відомості щодо вказаного кримінального правопорушення прокуратурою Центрального регіону з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років).

        Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у липні цього року Печерський районний суд м. Києва задовольнив клопотання прокуратури Центрального регіону з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері щодо застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою керівнику державного підприємства «Київський бронетанковий завод». Також прокуратура Центрального регіону повідомляла, що під час перевірки на державному підприємстві «Київський бронетанковий завод» встановлено факти зловживання службовим становищем керівництвом заводу, коли у червні 2014 року було безпідставно перераховано комерційному підприємству 12 мільйонів гривень.


    Прес-служба прокуратури Центрального регіону України
    з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.