• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Раді зареєстрували закон про очищення влади

    Опубликовано: 2014-07-24 18:39:36

    У Верховній Раді зареєстровано закон "Про очищення влади", в якому погоджені позиції усіх авторів законопроектів про люстрацію, розроблених раніше.
     
    Про це повідомив співавтор законотворчої ініціативи член Ради партії "ВОЛЯ", народний депутат України Юрій Дерев'янко.
     
    Ініціаторами подання документу до Верховної Ради стали народні депутати Юрій Деревянко, Олег Тягнибок, Сергій Соболєв, Віктор Чумак, Леонід Ємець, Олег Бондарчук, Олег Осуховський, Юрій Сиротюк, Валерій Пацкан, Сергій Каплін, Ярослав Гінка, Роман Чернега та Павло Різаненко.
     
    "Цей законопроект є результатом спільних напрацювань робочої групи, до складу якої входили представники Люстраційного комітету, партій "ВОЛЯ", "Удар", "Свобода", "Батьківщина", позафракційні депутати, громадські експерти та правники. В документі погоджено позиції всіх авторів законопроектів про люстрацію, розроблених раніше", - зазначає Дерев'янко.
     
    Документ визначає правові та організаційні засади проведення очищення влади в Україні.
     
    Суб'єктами перевірки відповідно до законопроекту є державні службовці, починаючи від рядових робітників державних відомств і установ та закінчуючи Президентом України, а також народні депутати, посадові особи Збройних Сил України, судді, прокурори, особи рядового і начальницького складу МВС та члени ЦВК.
     
    Законопроектом пропонується, що організація проведення перевірки покладається на керівника або заступника керівника відповідного органу державної влади (державного органу), де працює або працевлаштовується суб'єкт перевірки.
     
    Організація щодо проведення перевірки суб'єктів перевірки, які вже займають виборну посаду або претендують на її заняття, покладається на ЦВК як орган перевірки відповідно до цього Закону. Перевірку здійснюватимуть спеціальні комісії, за створення відповідатиме Національне агентство України з питань державної служби.
     
    Відповідно до проекту суб’єкти перевірки, які не пройшли перевірку або не надали згоду на проходження перевірки, підлягають звільненню органом перевірки з займаної посади з позбавленням права займати будь-які посади, визначені пунктом 1 статті 3, протягом 10 років з дня звільнення.
     
    За словами Дерев'янка, законопроект необхідно встигнути ухвалити нинішнім складом парламенту, щоб йти на вибори, використовуючи його норми.
     
    "Тепер, щоб цей законопроект став законом, потрібна підтримка людей. Щоб депутати відчули тиск і оперативно ухвалили його. Адже люстрація і очищення влади від бандитів та хабарників - основна вимога людей в усіх регіонах України – від Закрпаття та Франківщини до Луганщини та Херсону. І ця вимога, як ніколи на часі", - констатував він.
     
    Законопроект "Про очищення влади" зареєстровано у парламенті 24 липня під №4359а.
     
    Прес-служба народного депутата Юрія Дерев'янка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.