• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Украина требует быстрых реформ», - нардеп Иляшенко

    Опубликовано: 2014-07-24 13:32:47

    Щоб стабілізувати ситуацію в економічній сфері і повернути Україну на шлях розвитку, уряд має максимально сконцентрувати увагу на запровадженні реформ в економічній та соціальній сфері. Про це заявив народний депутат України (фракція "УДАР") Віталій Іляшенко.

    – Економічні проблеми сьогодення, як-то падіння промисловості, зниження експорту, падіння ВВП тощо є наслідком тривалого системного грабунку країни режимом Януковича та військових подій у Донецькій та Луганській областях. Наслідком цих негативних явищ є загострення ряду соціальних проблем: зростання тарифів, скорочення державних видатків на соціальні проекти, зниження рівнів заробітних плат бюджетників, скорочення пільг для підприємців тощо, – розповів нардеп від "УДАРу".

    За його словами, більшість людей, як звичайних громадян, так і підприємців відноситься до цього із розумінням. Проте, без запровадження реформ в економічній та соціальній сфері більшість дій уряду може призвести лише до одного – зростання внутрішніх та зовнішніх боргів. Тому партія "УДАР" вважає, що у своїй діяльності уряд має звертати особливу увагу на впровадження ефективної системи стимулів для підприємців, впровадження соціальних проектів – програму боротьби з безробіттям, субсидування та допомогу при оплаті за житлово-комунальні послуги найменш захищеним верствам населення тощо.

    – Ми маємо зауваження до деяких ініціатив уряду, зокрема щодо змін до бюджету України на 2014 рік. Система витрачання коштів має кардинально змінитися. Бюджет має бути прозорим, – переконаний Віталій Іляшенко. – По-перше, інформація про усі державні витрати – до копійки – має бути оприлюднена на офіційному державному сайті. По-друге, усі кошти мають бути використані з максимальною ефективністю. Тобто мають бути розподілені на чіткі проекти, з визначеним розпорядником та виконавцем, аби уникнути зайвого перевитрачання, чи розкрадання. По-третє, усі державні пільги і субсидії мають набути адресного спрямування. Допомогу мають отримувати лише ті, хто її реально заслуговує та потребує.

    Прес-служба народного депутата України В. Іляшенка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.