• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Канивец: Бюджетный комитет не поддержал правительственный законопроект относительно показателей бюджета

    Опубликовано: 2014-07-24 07:58:14

    Бюджетний комітет Верховної Ради не визначився з урядовим законопроектом №4308а про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (щодо корегування показників). Про це повідомляє член бюджетного комітету, народний депутат України Олег Канівець.
     
    «На сьогоднішньому засіданні бюджетного комітету парламентарі не визначилися, думки були діаметрально протилежними. Жодна з пропозицій не набрала потрібної кількості голосів», – зазначив після засідання Олег Канівець.
     
    Нардеп наголосив на тому, що проект закону передбачає, що у разі введення воєнного стану Кабмін може приймати рішення щодо скорочення видатків та їх спрямування до резервного фонду з метою використання на потреби Збройних Сил України, інших військових формувань, правоохоронних органів, залучених до виконання завдань щодо захисту країни.
     
    «Простими словами – весь перерозподіл видатків держбюджету переходить до рук Кабміну. Ми що, знову хочемо повернутися до згубної практики ручного управляння? До того ж цей законопроект фактично не може функціонувати, якщо не вносити зміни до закону про правовий режим воєнного стану. Тож поки Президентом України не прийнято рішення щодо введення воєнного стану, для чого потрібно прописувати ці норми? Мене дуже турбує, що Кабмін, не знаю за чиєю ініціативою, зараз хоче взяти на себе такі повноваження, яких в уряду не було навіть при Януковичі. Насамперед, зупиняти дії норм Бюджетного кодексу, в тому числі й перерозподіл видатків чи перегляд розміру прожиткового мінімуму й мінімальної заробітної плати», – сказав Канівець.
     
    На завтра заплановано ще одне засідання комітету. Очевидно, урядовці знову будуть намагатися переконати парламентарів підтримати законопроект.

    Прес-служба народного депутата О.КАНІВЦЯ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.