• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Голова ОДА подарував батальйону «Черкаси» бронетранспортер

    Опубликовано: 2014-07-23 21:54:56

     

     

    Віднині  бійці батальйону територіальної оборони «Черкаси» матимуть власний бронетранспортер. Сьогодні ця бойова машина під назвою «Гайдамака» у модернізованому й удосконаленому вигляді вирушила зі Звенигородського району до Одещини, де наші військові підсилюють охорону українських рубежів.

    Ідея такого  бойового подарунку бійцям передової  виникла під час відвідин батальйону тероборони головою облдержадміністрації Юрієм Ткаченком та директором НВФ «Урожай» ОлегомВасецьким. А допомогти втілити її в життя зголосилися брати Бойки - Олег і Руслан.  

    Досі, виготовлений ще у радянські часи БТР-60 слугував експонатом Всеукраїнського військово-патріотичного центру - музею «Шампань», творцями якого і є брати Бойко. Місяць безперервної роботи і військова машина була переобладнана на сучасний бойовий лад. За попередніми підрахунками на модернізацію бронетранспортера витратили щонайменше 120 тисяч гривень.

    -         У нашому батальйоні немає подібної техніки. Тому нехай це буде невеличкий подарунок від черкаської землі, який дозволить гідно захищати український кордон і збереже не одне життя, - зазначив Юрій Ткаченко.

             Обласний керівник не приховує гордість за братів Бойків, які оперативно і винахідливо, не шкодуючи власних сил і коштів відгукнулись допомогти армії. Руслан Бойко розповів, що дізнався по існування батальйону «Черкаси» та його потреби від губернатора.

    -         Він повідомив, що у  бійців із техніки є тільки БРМ.  З братом поговорили і вирішили  один експонат модернізувати.  Ткаченко із Васецьким  дуже допомогли фінансово - ми замінили дизельний двигун, - розповідає Руслан Бойко. - Чотири чоловіки працювали зранку до вечора, тільки  сварочної проволоки використали 30 кг.

    Крім двигуна, у машині проміняли підлогу, викинули пластмасу, скловату, встановили броневікна. Місце водія обгородили бронесклом, яке може витримати п’ять прямих влучень.  За словами братів, при переобладнанні авто, вони використовували власний досвід  служби у Афганістані. 

    На останок Олег Бойко, побажав, аби БТР мужньо відвоював і повернувся назад у музей не тільки історичним експонатом, а й  прикладом бойового патріотизму.

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.