• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В оккупированном Крыму сожгли жилье Архиепископа Симферопольского и Крымского Климента

    Опубликовано: 2014-07-23 10:45:43

    Увечері 21 липня 2014 року невідомі спалили дачний будинок архієпископа Сімферопольського і Кримський Климента в селі Мраморне Сімферопольського району. У Київському Патріархаті цей крок розцінюють, як залякування та тиск на духовенство УПЦ КП у Криму.

     «Мені зателефонували, сказали, що там згоріло все, залишився тільки залізний дах», – зазначив архієпископ Климент.

     Поруч із цим будинком розташований храм на честь Преображення Господнього УПЦ Київського патріархату. Ця територія є приватною власністю владики Климента.
     «Справа в тому, що Україна свого часу теж не особливо допомагала Київському Патріархату. Нам відмовляли у виділенні ділянок для будівництва церков, тому ми – священики – оформляли землю на себе і будували на ній храми і житло для священиків. Таким чином, виходили з цієї ситуації.»

     Те, що сталося, владика Климент розцінює як попередження про те, що наступним підпалити можуть сам храм, який розташований поруч з тепер уже згорілим дачним будинком.

     «Після подій у селі Перевальне (представники «кримської самооборони» забрали в Української Православної Церкви Київського патріархату храм Покрови Святої Богородиці) почалися систематичні посягання на наше майно. Враховуючи це, ми розцінюємо підпал будинку як попередження від тих самих людей, що наступним може бути посягання на сам храм», – зазначив владика Климент.

     Архієпископ Климент вже звернувся із заявою про підпал до кримської поліції. Але в окупаційній поліції не поспішають реагувати на заяву Владики і відмовляються розпочинати слідство.  Архієпископ не виключає, що до процесу посягань на храми УПЦ Київського патріархату мають відношення представники Сімферопольської і Кримської єпархії Московського патріархату.

     «Ми точно знаємо, що до цього процесу причетний один із священиків, пов'язаних з Митрополитом Лазарем Сімферопольський і Кримський УПЦ Московського патріархату. Вони завжди нетерпимо ставилися до присутності Київського патріархату в Криму, і зараз ми бачимо наслідки», – зазначив владика Климент.

     Зазначимо, що відколи Російська Федерація окупувала Крим напади на духовенство і храми Київського Патріархату у Криму набули системного характеру. Відтак 1 червня 2014 року російські бойовики захопили Покровський храм УПЦ КП у селищі Перевальне у Криму, вигнали настоятеля, пошкодили йому автомобіль та побили парафіян. Також у липні 2014 року прихильники проросійських організацій організовували мітинги біля кафедрального собору УПЦ КП у Сімферополі нападали на парафіян та не пускали їх до собору.

     Можемо констатувати, що такі події свідчать про відсутність свободи віросповідання в окупованому Криму, переслідування священиків та вірних Української Православної Церкви Київського Патріархату, відсутність безпеки в цілому і небажання окупаційної російської влади, зокрема поліції втручатися та захищати українців від нападу. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.