• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Про екологічні проблеми ВАТ «Радикал»

    Опубликовано: 2014-07-22 20:47:20

    Головне управління Держсанепідслужби у м. Києві інформує, що на території промислового майданчика колишнього ВАТ «Радикал» (завод хімікатів), розташованого в промисловій зоні на вул. Червоноткацькій, 61, продовжуються роботи з екологічно безпечного збирання, пакування хлорвмістимих промислових відходів ( у т.ч. ртутьвмістимих) з подальшим їх вивезенням, за спеціальними дозволами Міністерства екології та природних ресурсів, для знешкодження на спеціальному промисловому обладнанні в країнах Європейського Союзу.


    За інформацією міжвідомчої робочої групи з розв’язання екологічних проблем ВАТ «Радикал» на теперішній час з території підприємства вивезено 194 тони хлорвмістимих (у т.ч. ртутьвмістимих) відходів.

    Результати моніторингових досліджень приземного шару атмосферного повітря і грунту, проведених ДУ «Київський міський лабораторний центр Держсанепідслужби України» на початку липня поточного року, в місцях проживання населення найближчих до ВАТ «Радикал» територій (вул. Кіото,19; Червоногвардійська, 14; Гродненська, 28, Калачевська,1; Вільхова,12), не виявили вмісту ртуті, властивої для викидів підприємства, що підтверджує про безпечність для навколишнього середовища та життєдіяльності людей проведення на його території робіт зі збору та вивезення небезпечних відходів. 

    За результатами щоквартальних, щорічних моніторингових досліджень  атмосферного повітря і ґрунту у вищевказаних контрольних точках, ртуть не виявляється з 2001 року, що свідчить про відсутність шкідливого впливу цієї речовини на здоров’я і умови життєдіяльності населення найближчих до ВАТ «Радикал» територій житлової забудови.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.