• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Про високі рівні забруднення повітря в м.Києві

    Опубликовано: 2014-07-17 19:11:08

    Головне управління Державної санітарно-епідеміологічної служби у м.Києві інформує, що за повідомленням Українського гідрометеорологічного центру Державної служби України з надзвичайних ситуацій від 15.07.2014р. №01-16/689 з 14 липня цього року у м. Києві спостерігаються метеорологічні умови, що сприяють накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі атмосферного повітря.

    Протягом 14 – 15 липня рівень забруднення формальдегідом досяг 5-7 середньодобових рівнів гранично-допустимої концентрації (ГДК) в районах розташування стаціонарних постів спостереження гідрометеорологічної служби у м. Києві: Бессарабської, Московської площ, Оболонського проспекту, бульвару Л. України, вулиць Довженка, Каунаської, Попудренка та Скляренка.

    В районах Бессарабської площі та вулиці Довженка рівень забруднення диоксидом азоту досяг 5 середньодобових рівнів ГДК.

    Зазначені рівні забруднення приземного шару атмосфери шкідливими речовинами 2 класу небезпеки (формальдегідом і азоту диоксидом) створюють певну загрозу для здоров’я і самопочуття людей, що перебувають в зазначених районах, можуть вплинути на загострення хронічних хвороб верхніх дихальних шляхів, легень, серцево-судинної системи, алергічних проявів, у тому числі бронхіальної астми.

    Накопичення зазначених речовин в приземному шарі атмосфери обумовлено викидами автотранспорту і метеорологічними умовами, що не забезпечують їх розсіювання.

    Відповідні метеорологічні умови за прогнозом гідрометеоцентру (висока температура атмосферного повітря та слабкий вітер у приземному шарі) утримаються в м. Києві до кінця поточного тижня і можливо до кінця поточного місяця.

    Для зменшення накопичення зазначених речовин пропонується, по можливості, обмежити рух автотранспорту, особливо вантажного у вищезгаданих районах, забезпечити прискорення автотранспортного руху на автошляхах, обмежити час паркування автотранспортних засобів на вказаних вулицях у денні години, забезпечити поливання автошляхів у ранкові (до 800) і вечірні (після 1800) години.

    Громадянам з зазначеними вище захворюваннями і вадами здоров’я пропонується обмежити, по-можливості, перебування на відкритому повітрі в зазначених вище районах м.Києва.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.