• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як впорядкувати ситуацію з розміщенням тимчасових споруд у Києві обговорили на засіданні постійної комісії Київради

    Опубликовано: 2014-07-17 14:22:55

     На засіданні постійної комісії Київради з питань торгівлі, підприємництва, та регуляторної політики розглянули проект рішення Київради «Про особливості застосування порядку розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення  для здійснення підприємницької діяльності у м. Києві».

     

    З доповіддю щодо даного проекту рішення виступила директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Людмила Денисюк.

     

    Людмила Денисюк окреслила ситуацію щодо стану тимчасових споруд у столиці за останні роки та нагадала про те, що у минулому році було затверджено Комплексну схему розміщення тимчасових споруд, дія якої була призупинена за проханнями підприємців. Нині Комплексна схема доопрацьовується з врахуванням думки усіх сторін - влади, бізнесу та громади.

     

    Зауважимо, що Комплексна схема  - це механізм  впорядкування розміщення тимчасових споруд, передбачений законодавством, про що свідчить 12 рішень суду різних інстанцій.

     

    Підхід до того, яким чином має врегульовуватися ситуація з тимчасовими спорудами у місті Києві кардинально змінено. Замість того, аби забороняти підприємцям розташовувати тимчасові споруди у тих чи інших місцях і заганяти справу у глухий кут, міським головою було поставлено завдання знайти вихід із цієї ситуації - простий, вигідний, прозорий і позитивно сприйнятий бізнес середовищем та громадою. Головною метою та кінцевим результатом цього процесу має бути вуличний простір Європейського зразку.

     

    Так, наприклад, розміщення магазинів на перших поверхах житлових будинків є звичною практикою у майже всіх країнах Європи. На жаль, радянська система містобудування не передбачала розміщення об'єктів торгівельної та соціальної інфраструктури на перших поверхах будинків, через що більшість з них є житловими.

     

    Для виправлення даної ситуації та втілення позитивного Європейського досвіду Департаментом містобудування та архітектури підготовлено ряд заходів щодо спрощення процедури переведеня житлових приміщень у нежитлові.

     

    4 головні проблеми, які мають бути викорінені спільними зусиллями усіх учасників процесу - проблема "чорного" ринку, масштабна корупція, яка його підтримує, небезпека для мешканців міста через невпорядковане розміщення кіосків, а також спотворене саме по собі міське середовище.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.