• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Очільники конституційних судів Латвії, Литви і Польщі висловили солідарність з Україною у зв`язку із зовнішньою агресією проти нашої держави

    Опубликовано: 2014-07-16 11:51:46

     

     

    Голова Конституційного Суду Латвії Алдіс Лавіньш, Голова  Конституційного Суду Литви Дайнюс Жалімас і Голова Конституційного Трибуналу Республіки Польща Анджей Жеплінськи солідарні з Україною в питанні відстоювання нашою державою територіальної цілісності та протидії зовнішній воєнній агресії в східних регіонах країни. Про це європейські конституціоналісти заявили в ході круглого столу, що відбувся 15 липня 2014 року в рамках робочого візиту в Україну делегацій органів конституційної юрисдикції Латвії, Литви і Польщі.

    Алдіс Лавіньш зокрема відзначив, що радий можливості побувати в Україні в такий нелегкий для нашої держави час. За його словами, спільно з  колегами з Литви і Польщі вони вирішили приїхати в Україну, щоб висловити підтримку українському народові.

    При цьому Голова КС Латвії  високо оцінив підписаний в ході візиту Меморандум про розвиток співробітництва між Конституційним Судом України та Конституційним Судом Латвійської Республіки, який стане підставою для організації спільних конференцій та зустрічей з метою обговорення важливих для конституціоналістів питань. «Я сподіваюсь на хорошу співпрацю, щоб поліпшити наші правові системи і тим самим створити стабільну опору для наших держав, щоб ми жили під мирним, благополучним  небом», – відзначив Алдіс Лавіньш.

    Дайнюс Жалімас нагадав про дуже давні історичні традиції, коли українці, литовці, латиші і поляки разом боролися і перемагали в складі однієї держави. «Тому у нас болить серце, коли проти України відбувається пряма агресія іншої держави. Ми тут, щоб обмінятися досвідом і висловити свою солідарність», – сказав Дайнюс Жалімас. 

    Анджей Жеплінськи  констатував складну ситуацію в Україні у зв’язку з окупацією Криму Росією та воєнними діями в двох східних областях. «У міжнародному праві це називається війна. Вона може бути без декларацій або з деклараціями», – сказав він.

    Однак важливим є те, що Україна вже зробила свій вибір і зараз рухається до членства у Європейському Союзі. І хоча ця дорога може тривати 15-20 років, Україна вже зробила найважливіший крок для того, щоб розвиватись у рамках юридичної системи, де керує тільки сила права і ніщо інше, зуважив Анджей Жеплінськи.  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.