• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Львівській залізниці знижено рівень травматизму, однак смертей уникнути, на жаль, не вдається

    Опубликовано: 2014-07-10 22:06:30

    Протягом шести місяців 2014 року на території Львівської залізниці було травмовано 43 особи, з них 24 особам не вдалось зберегти життя. Порівняно із першим півріччям минулого року, рівень травматизму невиробничого характеру на залізниці знизився: у 2013 році на залізничних об’єктах травмувалась 51 особа, 24 з них – загинули.

    Від початку року 14 осіб травмувались та 7 із них загинули на залізничних станціях, ще 29 осіб зазнали травм, 17 із них – смертельних, внаслідок порушення правил безпеки на перегонах. Як зазначають у службі охорони праці Львівської магістралі, основною причиною нещасних випадків залишається ходіння по коліях – 15 випадків травмування із 43. Також неабияку загрозу становить перебування у негабаритних місцях – 11 випадків, та перехід колії у невстановлених місцях – 8 випадків травмування.

    Варто зазначити, що за 6 місяців поточного року на залізничних об’єктах загинула одна дитина віком до 16 років, ще двоє дітей зазнали травм.

    Аби застерегти громадян від неправильного поводження на залізничних об’єктах, на станціях Львівської залізниці регулярно оголошують по гучномовному зв’язку «Правила безпеки громадян на залізничному транспорті України», особливо в години найбільшого травмування (ранковий та вечірній час). Окрім того, аби попередити наїзди рухомого складу на громадян, служба охорони праці спільно із працівниками воєнізованої охорони на територіях станцій та дистанцій колії проводить рейдові перевірки в місцях, де зафіксовано ходіння громадян по залізничних коліях. Відтак, за шість місяців 2014 року за ходіння по колії було затримано 1346 і оштрафовано 1284 особи на загальну суму 43725 грн.

    Залізничники Львівської магістралі вкотре закликають громадян бути уважними в поїздах, на платформах, поблизу колій, на переїздах і т.д., адже перебування поблизу залізничних об’єктів вимагає неухильного дотримання правил безпеки для збереження власного життя та здоров’я.

    Довідково. Аби убезпечити власне життя та здоров’я, пішоходам дозволено переходити залізничні колії тільки у встановлених місцях (пішохідні мости, переходи, тунелі, переїзди тощо). Водночас суворо заборонено ходити по залізничних коліях та наближатися до них на відстань менше п'яти метрів.

    На станціях і перегонах неприпустимо пролізати під вагонами і перелізати через автозчепи для переходу через колію. Також за правилами безпеки не дозволено підходити ближче ніж на 0,5 метра до краю платформи після оголошення про подачу або прибуття поїзда до його повної зупинки. Зважаючи на велику кількість випадків травмування у нетверезому стані, заборонено знаходитись на об’єктах залізничного транспорту під впливом алкоголю чи інших психотропних речовин.

    Також дуже важливо не переходити та переїжджати залізничні колії при закритому положенні шлагбаума або при червоному світлі світлофора та звуковому сигналі переїзної сигналізації. Автомобілісти повинні пам’ятати, що ДТП на залізничних переїздах трапляються переважно саме з вини водіїв автотранспорту, які насамперед мають берегти життя та здоров’я собі та пасажирам.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.