• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шевченківці обговорили питання, чи бути районним радам

    Опубликовано: 2014-07-10 14:08:49

    Громада Шевченківського району взяла активну участь в обговоренні питання: чи доцільно повернути районні ради? Так, вчора за ініціативою депутатів Київради по Шевченківському району відбулося засідання круглого столу щодо цього питання. На ньому представники громадських організацій, мешканців, органів самоорганізації населення Шевченківського району дискутували стосовно системи управління районами в місті Києві в контексті повернення районних рад. Також учасники заходу обговорили чисельність депутатів у райрадах, які будуть представляти інтереси мешканців своїх мікрорайонів у системі місцевого самоврядування.

    Під час обговорення учасники круглого столу наголошували на неефективності нинішньої системи управління в місті Києві і прийшли до висновку про необхідність відновлення районних рад, які будуть наділенні чіткими повноваженнями та дієвим механізмом функціонування. Повернення до районних рад забезпечить належне управління столичними районами і сприятиме реалізації прав територіальних громад на місцеве самоврядування.

    Таку думку підтримав і очільник Шевченківського району Петро Пантелеєв. Він, зокрема зазначив: «Повернення райрад – наразі одне з найгостріших питань. Вважаю, що киян образили тим, що ліквідували райради. Подивіться самі. В Київській області на 2,5 млн населення близько 11 тисяч депутатів місцевого рівня. В той самий час, у Києві лише 120 депутатів на більш ніж 3 млн. населення. Це дуже мало. Вони фізично не зможуть сприйняти інформацію від населення, приділити увагу проблемам округу та вирішити їх. Депутати райрад безумовно зможуть оперативніше і якісніше вирішувати конкретні, адресні питання.»

    За результатами зустрічі також вирішено створити робочу групу з представників громадськості та депутатів Київради щодо визначення повноважень депутатів районних рад.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.