• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Екологічний прокурор вимагає від директора КП «Плесо» забезпечити умови для повноцінного відпочинку на столичних пляжах Дніпра

    Опубликовано: 2014-07-10 13:04:25

     

    Київською міжрайонною екологічною прокуратурою з залученням співробітників органів Держсанепідслужби проведено перевірку діяльності КП «Плесо» щодо підготовки комунальних пляжів міста Києва, що розміщені на річці Дніпро, до пляжного сезону.

    Установлено, що підприємством отримано паспорти на пляжі «Венеція», «Дитячий», «Молодіжний», «Чорторий», «Передмостна слобідка», «Центральний», «Золотий». Проте, вказані об’єкти не відповідають вимогам санітарного законодавства щодо забезпечення пляжним інвентарем. На жодному з пляжів, крім «Чорторий» не встановлені душові кабіни, не вистачає кабін для перевдягання.

    Під час розрахунку санітарних характеристик пляжів до паспортів внесені дані, що суперечать державним будівельним нормам щодо планування та організації території.

    Зокрема, на одного відпочиваючого повинно припадати 8 м2 площі пляжу. Проте, згідно паспортів пляжів «Венеція», «Молодіжний», «Дитячий» та «Передмостна слобідка» на одного відпочиваючого припадає лише трішки більше половини встановленої норми.

    Окрім того, територія комунальних пляжів використовується під розміщення тимчасових споруд, ведення сезонної торгівлі без необхідних дозвільних документів.

    З метою усунення виявлених порушень Київським міжрайонним екологічним прокурором генеральному директору КП «Плесо» внесено подання щодо усунення виявлених порушень, притягнення винних осіб до відповідальності та забезпечення повноцінного відпочинку киян та гостей столиці на комунальних пляжах міста.  

    Прес-служба Київської міжрайонної екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.