• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У броварських супермаркетах відбулися флешмоби проти російських товарів

    Опубликовано: 2014-07-10 12:26:03

    У вівторок, 8 липня, у броварських супермаркетах «Мегамаркет» (у ТРЦ «Термінал»), «Варус» та АТБ небайдужа молодь провела «падучі» флешмоби «Російське вбиває». Акції відбулись в рамках кампанії «Не купуй російське!»

    Молоді люди ніби замертво падали з російськими товарами та плакатами із закликами бойкотувати російське. Таким чином активісти спонукають відвідувачів броварських магазинів уважніше вдивлятися в етикетки, аби раптом не придбати російського товара. Все дійство тривало не більше п’яти хвилин, після чого хлопці та дівчата вставали та покидали магазини. Відвідувачі супермаркетів переважно позитивно сприйняли такі дії, хоч одразу не всі розуміли, що відбувається.

    Мета таких акцій — поінформувати українського покупця, що наші гроші, витрачені на російські товари, можуть і будуть використані Кремлем на війну проти України та окупацію наших територій. Учасники флешмобів переконані, що бойкот російських товарів — це та форма спротиву окупації України, до якої може й мусить сьогодні вдатися кожен громадянин. Окрім економічного впливу, бойкот продемонструє ворогові нашу єдність та рішучість, а також посприяє запровадженню санкцій проти Росії з боку світової спільноти.

    Під час флешмобів не обійшлося без інцидентів. Охоронці «Терміналу» (вул. Київська, 316) та АТБ (вул. Короленка, 76) погрожували учасникам, забороняли їм та журналісту місцевого видання «Маєш право знати» проводити відеознімання. У «Терміналі» охоронці напали на журналіста, намагаючись розбити йому камеру. А в АТБ охоронець Максим Дикунець, який перебував у нетверезому стані, напав на активіста-флешмобера.

    Броварчани вперше організували таке дійство в своєму місці, однак не в останнє. Незважаючи на перешкоджання, активісти обіцяють відтепер проводити «падіння» щотижня.

    Участь у флешмобі взяли активісти броварського осередку Громадянського руху «Відсіч» та броварської молодіжної організації «Об’єднання незалежної української молоді». Також до акції долучились представники Броварської самооборони та Броварської народної ради, які активно допомагали припиняти незаконні дії охоронців АТБ та «Терміналу», а також пояснювали їм та адміністраторам, що молоді люди мають право таким способом висловлювати свою позицію.

    Флешмоби «Російське вбиває» почали проводити 15 березня цього року у Києві. Відтоді вони поширились на інші міста та вже відбулися у Києві, Білій Церкві, Обухові, Вінниці, Дніпропетровську, Житомирі, Львові, Кіровограді, Миколаєві, Нікополі, Одесі, Полтаві, Сумах, Харкові, Херсоні, Черкасах і Чернівцях. Однак список міст може бути більшим, оскільки бойкот російських товарів підхопило багато небайдужих громадян.

    Також нагадаємо, що кампанія бойкоту у Броварах почалась майже одразу зі стартом кампанії у серпні 2013 року, коли Росія заблокувала ввезення українських товарів на свою територію. Відтоді у місті стали поширювати листівки, плакати та наліпки із відповідними закликами. Нова хвиля охопила Бровари у червні цього року. До поширення агітаційних матеріалів долучилися різні середовища та багато небайдужих містян.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.