• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Андрей Мохник: там, где есть контроль государства, службы экологического мониторинга работают в надлежащем режиме

    Опубликовано: 2014-07-04 18:00:32

    4 липня 2014 року в Клубі Кабміну  відбувся брифінг Міністра екології на природних ресурсів Андрія Мохника на тему «Екологічна ситуація в зоні  АТО».  Керівник міністерства розповів представникам ЗМІ про роботу Держекоінспекції,  Держгеонадр та  Держводагентства.

     

    «Перше  питання  - забеспечення  водою, в тому числі  і питною,  населених пунктів в зоні АТО  та прилеглих регіонів.  Водність річок басейну Сіверського Донця дозволяє забезпечити водокористувачів  водними ресурсами у необхідній кількості. На період зупинки каналу Сіверський Донець-Донбас   водопостачання населених пунктів  здійснюється з резервних водосховищ.  Їхнього об’єму вистачає на місяць  (30 – 35 діб), а при обмеженому водопостачанні до 40 діб.  В  гідрологічному режимі річок  змін не має,  триває  тенденція  зниження  рівня  води. 

     

    Результати моніторингу якості води, в тому числі джерел питного водопостачання свідчать про їх задовільний стан.  Насосні станції працюють.  Меліоративну обстановку  на території Донецької і Луганської областей оцінюють  як задовільну  і таку, що має  стабільний характер».

     

    Окремо міністр зупинився на роботі  екоінспекції :  «На території, підконтрольній Державній Азовській морській екологічній інспекції проведення АТО не призвело до значного погіршення екологічної ситуації. На даний час здійснення державного нагляду  за дотриманням вимог природоохоронного законодавства проводиться в штатному режимі. А от діяльність  інших територіальних органів  екоінспекції України (у Донецькій та Луганській областях) через  проведення АТО практично паралізовано.   У зв,язку зі складною соціально-політичну ситуацію зупинено  роботу багатьох підприємств.  Кількість проведених перевірок, розрахованої шкоди, кількість та суми пред’явлених претензій зменшились майже в тричі, якщо порівнювати  з аналогічним періодом минулого року».

     

    Що ж до Держгеонадр    то, за словами міністра, Східне державне регіональне геологічне підприємство «Схід ДРГП» (м. Луганськ), яке належить до сфери його управління , не працює     до стабілізації ситуації в регіоні.

     

    Загалом Міністр екології та природних ресурсів Андрій Мохник оцінив  ситуацію як стабільну,  хоча  небезпечність роботи працівників на цих територіях  істотно  заважає їм виконувати  свої функції. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.