• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Проведены рейды по выявлению в Днепре браконьеров и сетей

    Опубликовано: 2014-07-03 15:10:43

    З урахуванням результатів спільних рейдів на Канівському водосховищі, де наприкінці червня в районі с. Циблі Переяслав-Хмельницького району виявлено та вилучено 90 браконьєрських ятерів, у яких знаходилось 140 кг живої риби Дніпровський екологічний прокурор Олександр Галкін доручив міжрайонним екологічним прокурорам невідкладно організувати аналогічні перевірки на всьому каскаді Дніпровських водосховищ та Дніпровсько-Бузькому лимані.

    Слід зауважити, що така невідкладність викликана тим, що сітки та ятері, кинуті браконьєрами на дні, завдають Дніпру подвійної шкоди. У них застряє і масово гине риба. А продукти її розкладання потім довго отруюють воду.

    Так, за результатами спільних перевірок Очаківським міжрайонним екологічним прокурором спільно з працівниками Миколаїврибоохорони під час рейду 25-26 червня на акваторії природно-заповідного фонду Національного природного парку «Білобережжя Святослава» виявлено та вилучено 320 метрів сіток та 25 ятерів.

    На Дніпропетровщині за два дні на Дніпровському, Дніпродзержинському та Каховському водосховищах виявлено та вилучено 42 одиниці заборонених знарядь лову та 131,7 кг водних біоресурсів, у тому числі 9 кг раків.

    Окрім того, упродовж поточного року працівниками Черкасирибоохорони вилучено 859 заборонених сіткоснастних знарядь лову, у тому числі 111 ятерів, у яких знаходилась свіжо виловлена риба вагою 80 кг.

    У Кіровоградській області на водоймі Цибульської затоки Кременчуцького водосховища упродовж травня-червня виявлено та вилучено 45 ятерів.

    Таким чином можна констатувати, що дно каскаду Дніпровських водосховищ устелене забороненими засобами лову, які створюють величезну загрозу екологічному стану головної водної артерії держави.

    Тож звертаємося до всіх любителів «легкого кльову»: забудьте про свої сітки і ятері, не грайтеся з вогнем, якщо не бажаєте кримінальної відповідальності і за таке «захоплення» не розплачувалася вся ваша родина.

    Сподіваємося, що свідоме, бережливе ставлення людей до природних багатств відновити можна і нам це обов'язково вдасться. Справа ця потребує часу, але братися за неї потрібно вже сьогодні.

    Україна прагне стати членом Європейського союзу, а в розвинених країнах Європи браконьєрство — рідкісний випадок. Рибалки-любителі об'єднані там у спілки.

    З метою протидії фактам браконьєрства такі перевірки проводитимуться постійно.

    Інформацію щодо фактів незаконної добичі водних біоресурсів на р. Дніпро, її водосховищах та Дніпровсько-Бузькому лимані можливо надати на «гарячу лінію» Дніпровської екологічної прокуратури за телефоном (044) 200-49-40.

    Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.