• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Обязанностями пренебрегать нельзя

    Опубликовано: 2014-06-26 11:24:44

    Дніпропетровською міжрайонною екологічною прокуратурою проведено перевірку додержання сільською радою Дніпропетровської області вимог чинного законодавства щодо встановлення водоохоронних зон та прибережних захисних смуг річки Дніпро.

    Прокурорською перевіркою виявлені факти порушення сільрадою вимог природоохоронного законодавства, а саме - на території сільської ради не встановлені межі прибережних захисних смуг річки Дніпро.

    Незважаючи на те, що винесення в натуру прибережних смуг та охоронних зон р. Дніпро є одним із першочергових заходів органів місцевого самоврядування, протягом 2013-2014 років посадові особи сільради роботу у цьому напрямку взагалі не проводили, що унеможливлювало здійснення контролюючими органами належної охорони поверхневих водних об’єктів від забруднення та засмічення.

    Також, прокуратурою виявлена відсутність у сільській раді даних про стан використання земель водного фонду річки Дніпро, що створювало умови для незаконного та нецільового використання земель водного фонду, можливості їх вилучення з державної власності тощо.

    Встановлені перевіркою порушення засвідчили неналежне виконання покладених законодавством функцій та повноважень посадовими особами щодо здійснення відповідних природоохоронних заходів.

    За наслідками перевірок Дніпропетровською міжрайонною екологічною прокуратурою сільському голові внесено подання щодо усунення виявлених порушень, за результатом його розгляду місцевого землевпорядника притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

    Прес-служба Дніпропетровської міжрайонної екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.